Keresés
Close this search box.
Fotó: Red Bull Content Pool / Dutch Photo Agency

Egy hónap múlva láthatjuk utoljára versenyezni Mark Webbert

Fotó: Red Bull Content Pool / Dutch Photo Agency

A szezon végén visszavonul a professzionális versenyzéstől Mark Webber, azonban a rajongóknak nincs okuk a kétségbeesésre, ugyanis a népszerű ausztrál marad az autósportban: a hírek szerint a „Porsche különleges megbízottja” lesz.

Webber a Forma-1-ben összesen 215 futamot teljesített. Volt a Minardi, a Jaguar, a Williams és a Red Bull versenyzője is – ezen időszak alatt kilenc győzelmet aratott és 2010-ben kemény csatát vívott a világbajnoki címért is, azonban az utolsó futamon szinte „elajándékozta” a vb-címet. Utólag kiderült, hogy az utolsó négy versenyén sérült vállal versenyzett, ennek ellenére az utolsó négy futamból kétszer is dobogóra tudott állni.

Webber 2013-ban úgy döntött, hogy otthagyja az F1-es paddock fényesen csillogó világát, 2014-ben a WEC-ben kezdett versenyezni ahol tavaly meg is szerezte az LMP1 bajnoki címét két csapattársával, Timo Bernhardtal és Brendon Hartleyvel az oldalán.

A 40 éves ausztrál versenyző a jövő hónapban fog utoljára felállni a rajtrácsra a hat órás Bahreini futamon.

„Hiányozni fog a teljes sebesség, a leszorítóerő és a verseny, de a csúcson szeretném abbahagyni és már nagyon várom, hogy belevághassak az új feladataimba.

Egy hatalmas változás volt a Formula 1-ből az LMP1-re váltani, azonban egy teljesen új élmény is volt egyben. De eljött számomra a megfelelő alkalom.

Rájöttem, hogy szeretem az autómat és a kémiát megosztani Timoval és Brendonnal – ez egy olyan különleges dolog, amire mindig emlékezni fogok.

Furcsa lesz utoljára versenyautóba ülnöm Bahreinben, de alaposan ki akarom élvezni minden pillanatát az utolsó versenyemnek.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top