Keresés
Close this search box.

Füge Chris: Egy jó rajtot szeretnék elkapni!

Interjú Füge Krisztián autóversenyzővel a Slovakia Ringi verseny előtt.

Számodra folytatódik a pontok gyűjtése a Gyorsasági Szakágban. Most a Szlovákia Ring következik.
A Red Bull Ringen elért sikered mennyire tüzelt fel erre versenyre?
– Azt kell mondjam, hogy feltüzelt…
Úgy érzem, most még jobban szeretnék elől végezni és minden megteszek hogy sikerüljön. Az előző verseny mérföldkő volt, nem kifejezetten a helyezést miatt. Még gyorsabb akarok lenni és még előrébb szeretnék végezni.
Hogy haladtok a beállításokkal, mennyire „kezesbárány” már a Suzuki?
– Egyre közelebb kerülünk a megfelelő beállításokhoz, ahogy túl vagyunk a versenyeken. Valamilyen szinten azonban mindig kell állítani az autón mert minden pálya más. Úgy érzem egyre kezesebb kezd lenni a Suzuki és már van viszonyítási alapunk és némely tapasztalatunk. Szóval haladunk előre.
Három futam ment le eddig a gyorsasági szakágban, jelenleg hogy állsz a bajnokságban?
– Több kategória is van a bajnokságon belül, mivel az osztrák kollégákkal együtt versenyzünk. Van külön magyar, osztrák és összesített bajnokság.
Kiadó-e még a másik autótok?
– Továbbra sincs csapat társam, de ezt nem tudom hogy igazán hátrány e vagy előny. Kis csapat vagyunk így elég családias a hangulat és lehet hogy így talán jobb is.
Szerinted milyen rajtkészséggel rendelkezel? Ezen miképp tudsz javítani?
– A rajtokat kétféle képen tudom csinálni: jól vagy rosszul. Határeset nincs. Általában nem szokott jól sikerülni, de igyekszem ahogy csak lehet. Amikor jól sikerül akkor általában jó helyen is végzek. Úgy gondolom hogy a rajt fontos szerepet játszik a helyezés elérésében. Ha rosszul sikerül akkor utána sokat kell küzdeni magad előre és előfordulhat hogy feltartanak.
Végezetül, milyen emlékeid vannak pályáról?
– Voltak jó illetve rossz emlékeim is a pályával kapcsolatban. Egyik kedvenc pályáim közé tartozik a Slovakia Ring és eddig sikerült jó helyezést elérni, ugyanakkor balesetben is volt részem bőven mivel ez az egyik legnagyobb tempójú pálya amin versenyzünk.
Köszönjük a támogatóink segítségét: CarColor Kft., AC 2000 Járműfényezés, AC 2000 TRUCK RENTAL, Tokyo Restaurant, Magyar Vöröskereszt Budairégió, IMPA Contemporary Ideas, SBMO.HU.

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top