Keresés
Close this search box.
2023 korda racing lisov veszprémvarsány hertlik donoven beszámoló3

Hertlik Donoven: „Igazi férfimunka volt, rövidesen visszatérek az élre”

Egyre nagyobb erőpróba elé állítja a 2023-as szezon a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosát, aki a sportág Mekkájának tartott Lisovban az enduro szakágban a remek 6. helyen zárt, majd ezt megfejelte egy 4. hellyel a Veszprémvarsányban rendezett endurocross bajnoki futamon. Hertlik Donoven megszokva az új versenygépét már ismét a dobogó felé közelít.

Nagy reményekkel várta a 2023-as bajnokság indulását a Korda Racing motorosa, ugyanis a 350-es gépét 450-esre cserélte, és úgy tűnik, kellett megint 2-3 verseny, mire megtalálta önmagát, illetve összhangba kerül a motorjával. A szlovákiai Lisovban rendezték meg az enduro bajnokság soron következő futamát. Nagyon kemény pályák és egy fantasztikusan erős mezőny várt Hertlik Donovenre. A korábbi többszörös magyar bajnok mind szombaton, mind pedig vasárnap hatalmasat küzdött, és a rendkívül értékes hatodik helyen zárt, és az itt szerzett pontok sokat fognak még érni az év végén.

Mondhatom, igazi férfimunka volt teljesíteni ezt a kétnapos enduro fordulót! A szlovákiai Lisovban a versenyt megelőző héten végig esett az eső, így brutálisan saras, iszapos volt mindkét mért szakasz, annak ellenére, hogy rengeteg részt vettek ki reggelre, mert egyszerűen teljesíthetetlen volt. Így is sáros és csúszós, köves volt a talaj, így én sem úsztam meg esés nélkül, ráadásul be is ragadtam a mély nyomokban párszor. Ezek után a hetedik helyem szinte csodaszámba ment. Vasárnap az egyik mért szakaszból kivették a nagyon saras részeket, így már jobb időket tudtam motorozni. A hétvégét végül a hatodik helyen zártam. Nem vagyok megelégedve magammal, de igyekszem versenyről versenyre jobb eredményeket elérni – jelentette ki Donoven.

Mivel nem tartozik kedvenc pályái közé a veszprémvarsányi, így az előzetes esélylatolgatások alapján nem itt számított a nagy előre lépésre a Korda Racing motorosa. Az endurocross bajnoki futamon aztán az idei esztendő egyik, ha nem a legjobb teljesítményét nyújtotta, és hatalmasat küzdve végül a negyedik helyen zárt. Egyre közelebb a dobogó és Donoven teljesítményét látva nem kizárt, hogy rövidesen ismét a győzelemért küzdhet majd.

„A verseny előtt két hétig beteg voltam, így nehezen tudtam készülni a bajnoki futamra. Ez a pálya nem tartozik a kedvenceim közé szóval próbáltam inkább jól érezni magam, és odafigyelni a technikai részekre. A pálya sajnos eléggé le volt keményedve, amire rálocsoltak, így az első pár kör olyan volt, mintha jégmotorozás lett volna. A középmezőnyből rajtolhattam, de mivel a pálya első fele a cross rész volt, így hamar fel tudtam verekedni magam az ötödik helyig. Innentől egy hatalmas csatát vívtam egy órán keresztül az egyik ellenfelemmel, hol közel voltunk egymáshoz, hol pedig távol, utolérhetetlennek tűnt. De nem adtam fel, és megpróbáltam mindent, hátha sikerül utolérnem. Sikerült is, és a cross részen esélyt sem adva neki, megelőztem, így már a negyedik helyen voltam. Nagy  hajrával megtartottam ezt a pozíciót a futam végéig. Még szokjuk egymást a motorral, de már látszik a fejlődés. Dolgozunk tovább, edzünk ammenyit csak tudunk” – összegzett Donoven.

(Nyitókép és forrás: Korda Racing Kommunikáció)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top