Keresés
Close this search box.
si202406230157

Lindblad diadalmaskodott a 100. Formula-3 versenyen

Arvid Lindblad lett az első kétszeres győztes a 2024-es szezonban, miután megnyerte a barcelonai főversenyt, amely az FIA Formula-3 történetének 100. versenye volt. A PREMA Racing újonca korán megelőzte a pole-pozícióból induló Christian Mansellt, majd fokozatosan növelte előnyét, hogy megszerezze szezonbeli második győzelmét. Az ART Grand Prix pilótája, Mansell a második helyen ért célba, míg a harmadik helyet a Trident versenyzője, Leonardo Fornaroli szerezte meg.

Mansell jól rajtolt, és megtartotta a vezetést Lindblad és csapattársa, Nikola Tsolov előtt. Oliver Goethe veszített a legtöbbet a rajtnál, ötödik helyről a nyolcadikra esett vissza, így Luke Browning és Fornaroli feljebb léptek.

Lindblad már az ötödik körben nyomást gyakorolt Mansellre, és az első kanyarban kívülről megelőzte az ausztrált, ezzel átvette a vezetést. Browning is előrébb lépett, amikor a harmadik helyen előzte meg Tsolovot.

A verseny közepén Mansell már másfél másodperccel lemaradt Lindblad mögött, Browningot pedig arra utasították, hogy minél hamarabb előzze meg az ART pilótát a második helyért. Goethe sikeresen megelőzte van Hoepent a hatodik helyen, míg a holland pilóta Martinius Stenshorne nyomása alatt volt.

A 17. körben Lindblad már több mint három másodperces előnnyel vezetett, Mansell pedig elszakadt Browningtól, aki Tsolov és Fornaroli nyomása alatt volt. A Trident pilótája a 22. körben előzte meg Tsolovot, és ezúttal már Browningra koncentrált.

Tsolov gumiproblémákkal küzdött, és a következő körben Goethe is megelőzte.

A verseny végén Fornaroli és Browning párharca a harmadik helyért az utolsó előtti körben tetőzött, míg mögöttük Stenshorne és van Hoepen ütköztek, ami mindkét pilótának defektet eredményezett. Az utolsó körben Fornaroli az esőben kívülről előzte meg Browningot a második kanyarban, megszerezve a harmadik helyet.

Lindblad a nehéz körülmények ellenére megtartotta előnyét, és megszerezte szezonbeli második győzelmét Mansell és Fornaroli előtt. Goethe is megelőzte Browningot az utolsó körben, így negyedikként ért célba, míg Tsolov hatodik lett.

Nagyon jó verseny volt ma, jól rajtoltam, tartottam a második helyet, majd néhány körig Mansell mögött autóztam. Láttam, hogy az ütemem elég erős, ezért megpróbáltam előzni, és sikerült. Innentől kezdve csak a tempóm és a gumijaim kezelése volt a cél, hogy biztosan megőrizzem az előnyt a végéig. Nagyon boldog vagyok, és hálás a csapatnak. Izgatottan várom a következő versenyeket” – nyilatkozta a futamgyőztes.

Ez az eredmény Leonardo Fornarolit a pontverseny élére repítette, 84 ponttal. A Hitech Pulse-Eight pilótája, Luke Browning a második, öt ponttal lemaradva, míg a PREMA Racing versenyzője, Gabriele Minì a harmadik helyen áll 12 pontos hátránnyal. Arvid Lindblad győzelme után a negyedik helyre lépett elő 71 ponttal, míg csapattársa, Dino Beganovic az ötödik 65 ponttal.

A csapatbajnokságban a PREMA Racing megerősítette vezető pozícióját 208 ponttal, 68 ponttal megelőzve a második helyezett Tridentet. Az ART Grand Prix visszavette a harmadik helyet a Campos Racingtől, 117 ponttal vezetve spanyol riválisuk előtt, míg az ötödik helyen a Hitech Pulse-Eight áll.

A versenyzők és a csapatok rövid pihenőt követően Spielbergbe utaznak a hatodik fordulóra, amelyre június 28-30. között kerül sor a Red Bull Ringen.

Szerző: Tepliczky Péter, nyitókép: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top