Keresés
Close this search box.
Fotó: Formula E

Törölték a Jakarta ePrix-t

Fotó: Formula E

A helyi hatóságok és a Formula E vezetőségének döntése értelmében a koronavírus miatt nem tartják meg az eredetileg június 6.-ra kiírt Jakarta ePrix-t.

A hivatalos nyilatkozat szerint az Indonézia és Jakarta területén megnövekedett a koronavírussal fertőzöttek száma, így a biztonságot és a versenyzők, személyzet valamint a nézők egészségét előtérbe helyezve döntöttek úgy a szervezők, hogy lemondják a júniusi futamot. A közleményben az is szerepel, hogy a szervezők és a Formula E vezetősége továbbra is figyelemmel fogják kísérni az eseményeket és ha úgy látják, akkor a futamot egy későbbi időpontban megtartják.

A Formula E társalapítója, Alberto Longo így fogalmazott: „A COVID-19 esetek számának növekedése miatt vészhelyzeti terveket készítünk a koronavírus lehetséges hatásának csökkentésére, mindemellett próbáljuk a naptárában szereplő versenyeket a lehető legnagyobb számban megtartani.

A helyzet jelenleg napról-napra változik, mindezek ellenére továbbra is reálisnak és rugalmasnak kell maradnunk.” Longo hangsúlyozta: továbbra is együtt fognak működni a helyi hatóságokkal, és ha szükséges, akkor zárt kapuk mögött fogják megtartani a versenyeket, ha pedig a helyzet úgy alakul, akkor további versenyeket is törölni fognak.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top