Keresés
Close this search box.

Csucsu angliai kirándulása

blank

Élete eddigi legjobb rallycross világbajnoksági eredményét érte el Lukács „Csucsu” Kornél a sportág otthonának számító lydden hill-i pályán, Nagy-Britanniában.

A helyszín egyaránt teljesen új volt Csucsu, és Gigi Galli csapata számára is, és a rajtnál – az autóversenyzés erre az ágára jellemző – lökdösődésből is ritkán maradt ki a magyar fiú. Ennek tükrében különösen értékes a negyedik előfutamban (Q4) szerzett győzelem. Eredményéhez a helyesen megválasztott versenytaktika, lendületes előzése, és az ideális kanyarívek pontos követése is hozzásegítette. Ebben a futamban klasszikusan utolsóból lett első, amelyet a közönség külön tapssal jutalmazott.
 

„Ez az előfutam győzelem többet ér számomra most, mint bármelyik elődöntő eredménye érthetett volna. A pálya teljesen ismeretlen volt a számunkra. Minden körben egyre gyorsabb és gyorsabb tudtam lenni. A Q4 végére már szinte pontosan egyforma időket mentem, ez nagyon jó. Boldog vagyok a hétvége eredményével, és hálás vagyok Gigi-nek és csapatának, ahogy a csapatom többi tagjának is, hogy hozzásegítettek az eddig elért legjobb rallycross világbajnoksági eredményemhez.” – nyilatkozta azért, már az első versenyén is pontot szerző Csucsu, az angliai futam után.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top