Keresés
Close this search box.

Harsányi Zoltán: Életben a remények

Mármint a bajnoki remények. Bár Harsányi Zoltán első idei győzelme még mindig várat magára, ám a kilencszeres magyar bajnok pilóta a nyirádi versenyen is kihozta a maximumot sokat látott Evo V-ös Mitsubishijéből, és átmentette bajnoki esélyeit a remélt szebb napokra, melyek eljövetelét csapata, az RXC Technics Motorsport elsősorban az új Evo X-es bevetésétől várja.

„Elégedett én mindig csak a győzelemmel vagyok, de a legnagyobb győzelem nyilván az lenne, ha az év végén a bajnokságot sikerülne megnyernünk, és ehhez kellenek a mostani, nyirádihoz hasonló erős pontszerzések is” – kezdi a pilóta, aki rögvest elárulja azt is, miért örül különösen ennek a zóna- és magyar bajnoki negyedik helynek.

„Az elődöntőben elkezdett kerregni 1-es sebességi fokozatban a váltó, és eléggé megijedtem, mert először azt hittem, hogy a motorral lett valami. Mentem tovább, és sikerült beosztanom úgy az addigi előnyömet, hogy célba érjek a még döntőbejutást érő 3. helyen. A döntőben aztán már egyáltalán nem volt 1-es sebességi fokozatom, így a rajtnál is 2-esből indultam el a többiek után, és hát néhány kigyorsításon nagyon kell Nyirádra az 1-es, úgyhogy ennek fényében nem is olyan rossz ez a 4. hely” – meséli Harsányi Zoli.

Hogy miért volt az év első felében ilyen fontos életben tartani a bajnoki esélyeket és lőtávon maradni a többiekhez képest a pontverseny tekintetében? „Időközben készül az új Evo X-esünk, amit remélhetőleg már a nyári szünet utáni első versenyen, Greinbachban be tudunk majd vetni élesben. Ettől sokat várunk, mert a régi autóval ebben a mezőnyben a győzelemért már nagyon nehéz harcolni, de reményeink szerint az új technikával erre újabb nagyobb esélyünk nyílik majd” – mondta el végül az elmúlt tíz évben az Evo V-össel kilenc magyar bajnoki címet szerző pilóta.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top