Keresés
Close this search box.

Jól szerepeltek a Suzukisok a KOMI Kupa III. fordulóján!

Évek óta kedvelt (és egyre népszerűbb) verseny sorozat a KOMI Kupa. A helyszín a Budapesttől 35km-re található Kakucsring. Nem kimondottan alkalmas autóversenyzésre – inkább motoros és gokartos pálya – azonban egy Time Attacknak remek helyszín.
Az USA-ban, de Európában is nagy hagyományai vannak a rövid sprint versenyeknek, ahol az idő a legnagyobb ellenfél. Mindenkinek három kört kell teljesíteni, és ezt háromszor kell megismételni. A három etap leggyorsabb köre adja majd a végleges helyezést. A nevezés sem bonyolult, és nem kell a profi liga szabályainak megfelelni. Nem kell speciális lángálló öltözet, nem kell versenyzői licenc. Kell egy autó – jó, ha van benne „bukócső” – és egy bukósisak, aztán hajrá. Szóval, remek alkalom, hogy valaki megtudja, hogy hol is tart a fejlődésben. Persze a szervezők nem vesznek mindenkit egy kalap alá, hisz van néhány kategória az autóknak és a versenyzőknek is. A téli felkészülés egyik legjobb programja. Ezt használta ki több Suzuki Kupás versenyző is.

Az új pilótákat Keszthelyi Vivien, Benyó Máté, Balog Bence, Misch János és György Gábor képviselte, míg a „rutinosokat” Vogel Adrienn, Füge Krisztián és Frederic Over. Tiszteletbeli Suzukisként csatlakozott a Lotus Ladies Cup-ból György Anett, de láttunk még gokartosokat is Suzukik környékén forgolódni.
A Juniorok kapták a legnagyobb figyelmet, hisz minden csapatvezető, edző – szülő, rokon és barát – arra volt kíváncsi, hogy ki hol tart a fejlődésben. Persze, számukra ez presztízs harc volt a javából és a Suzuki Kupa fiatalja ki is tettek magukért. Az első ötben ott volt a két legfiatalabb Suzukis. Benyó Máté (13) – megnyerte a kategóriát – valamint, a szintén 13 éves Keszthelyi Vivien az ötödik helyen végzett. Vivien a lányok csatájában is a dobogó második fokára állhatott.
Vogel Adrienn számára vegyes érzelmekkel zárult a verseny, hisz nem csak, hogy jól ment, de a harmadik menetben tökéletes köröket futott. A hiba csak annyi volt, hogy egy körrel többet ment, így elvették a harmadik forduló eredményét. Ezzel, pedig kiesett a dobogóért folytatott küzdelemből. György Anettnek jól feküdt az elsőkerekes Suzuki és a lányok versenyét megnyerte.
A fiúk közül a nap végén Frederic Over végzett a legjobb helyen, hisz kategóriájában a dobogó harmadik fokára állhatott. György Gábor és Misch János, pedig élvezték a versenyzés minden pillanatát, és megvívták saját kis csatájukat a századmásodpercekkel. Füge Krisztián ugyan Suzukival ment, de nem saját autójával, hanem a csapat „tréning autójával”. Krisztián élvezte az 1,6-os Swiftet és sajnálta, hogy két komolyabb hiba miatt elúszott a jó szereplés.
Legközelebb február 8.-án tartják meg a KOMI kupa IV. fordulóját, és a helyszín változatlanul a Kakucsring lesz.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Fotó: Gémesi Balázs
Olimpia
MTI

Kvóta kiharcolva

A rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának Szöulban zajló negyedik, utolsó

Tovább olvasom »
Scroll to Top