Keresés
Close this search box.

Proexes siker az Opel Astra Kupában

Szabolcs Róbert (Proex Sport) ismét futamgyőzelmet szerzett az Opel Atsra Kupában. A futamgyőzelem mellett átvette az összetettben is a vezetést.

Húsvét vasárnap és hétfőn kirakhatták a máriapócsi Rabócsringre  a megtelt táblát. No, persze nem a nyuszik és a húsvéti tojások miatt, hanem a Rallycross OB és közép-európai versenyhétvége miatt. Igaz, a húsvétra csak a naptár utalt, mert az időjárás inkább felelt meg a télinek, mint sem a tavaszinak. Vasárnap hajnalra a hőmérő higanyszála a mínusz négy fok alá kúszott, és napközben is alig érte el a hét fokot. A hideg ellenére a pályán és a pálya mellett igen csak forró lett a hangulat.

Szlovákiában debütált Opel Astra Kupa kint nagy sikert aratott, de hazai közönség előtt most mutatkozott be. A szabadedzések és az előfutamok alapján, pedig egyre nagyobb szurkolótábora lett a sorozatnak. A Proex Sport csapata már az első versenyhétvégén is megvillantotta éles körmeit, és úgy tűnik, hogy a csapat négyes-fogata Máriapócson sem akarja átengedni az elsőséget.

A gyorsasági autózás világából érkezett csapat alaposan feladta a leckét a rallycross-on edződőtt rutinos versenyzőknek. A csapat mind a négy versenyzője eljutott az elődöntőbe. Sajnos Kapitány Dóri a döntőbe már nem jutott be, de így is szép teljesítményt nyújtott. A csapat francia fenegyereke Fredric Over számára is igencsak változatosra sikerült a hétvége, és megmutatta, hogy nem minden esetben kell az autó mind a négy kerekét használni a versenyen. A döntőben azonban a látványos megmozdulása közönségsikert aratott, de a verseny eredményében elég hátra vetette, így a dobogóért már nem küzdhetett.

Hasonlóan nehéz helyzetbe került Ilosvay Péter is, aki az egész hétvégén sokat kőzdött az autóval és az ellenfelekkel. A rutinos (korábbi kategória bajnok) a versenyt követően elmondta, hogy ez nem az ő hétvégéje volt. Az előfutamokban a kisebb hibák miatt értékes pontokat vesztett, és a döntőben sem tudta teljes mértékben felvenni a versenyt.

A hétvége első felében Szabolcs Róbertnek is meggyűlt a baja a technikával, de végül egy olajpumpa cseréje jelentette a megoldást. Az előfutamokon is értékes pontokat hozott, ami előre vetítette, hogy akár az összetettben is átveheti a vezetést csapattársától Ilsovay Pétertől. Azonban, neki még számolnia kellett Don Nitro-val is. A döntőben végül az első helyen ért a célba, így újabb futamgyőzelem mellett a bajnokságban a vezetést is átvette. Előnye ugyan minimális, hisz Don Nitro is remek hétvégét zárt, így Szabolcs Róbert előnye mindössze 2 pont. A bajnokságban (Máriapócs előtt) vezető Ilosvay Péter azonban nem csak a vezető helyét vesztette el, de a harmadik helyre esett vissza.

A bajnokságot Szabolcs Róbert vezeti (61 ponttal), míg mögötte két ponttal van csak elmaradva Don Nitro (59 pont) és a harmadik helyre került Ilsovay Péter (56 ponttal). Fredric Over a negyedik, míg Kapitány{tortags,1290,1} Dorottya a 6. az összetettben.

A következő forduló május 24 -25. lesz, a helyszín, pedig ismét Máriapócs (Rabócsring). 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top