Keresés
Close this search box.

Szabó Krisztián: Újra kamion, újra Amerika!

Két FIA Ralikrossz Európa-bajnoki forduló után Szabó Krisztián újra az Egyesült Államok felé vette az irányt, ahol a ChampTruck World Series ötödik versenyhétvégéjének keretében, ezúttal a Missouri és Illinois állam határán, St. Louis közelében található Gateway Motorsports Parkban méri össze tudását Amerika legjobb kamionversenyzőivel.

A Truck Race Team USA 800 lóerős Volvo VNL670-es monstrumát terelgető 23 éves magyar pilóta a bajnokság eddigi négy fordulójából csupán kettőn vett részt, ám ahol ott volt, ott minden futamon a dobogóra állt és számos győzelemmel is felhívta magára a figyelmet. Mivel eddig fele annyi futamot teljesített, mint a mezőny tagjainak többsége, így pillanatnyilag visszacsúszott a pontverseny hatodik helyére, ugyanakkor ő rendelkezik a legjobb pontátlaggal, és minden esélye megvan rá, hogy már a most hétvégi, Gateway Motorsports Parkban sorra kerülő forduló alkalmával visszaküzdje magát a top3-ba a bajnoki tabellán.

„A ChampTruck World Series legutóbbi hétvégéjét kihagytam, mivel a svéd ralikrossz Eb-futamon álltam rajthoz, ezért nagyon érdekes lesz most visszatérni Amerikába és újra elfoglalni helyemet a Truck Race Team USA versenykamionjának volánjánál” – kezdi hétvégi előzetesében Szabó Krisztián.

„St. Louisban már jártam nem olyan rég, akkor nézőként tekintettem meg egy motokrossz versenyt. Jó hely, nekem tetszett. Az eddigi versenyhelyszíneink eléggé távolestek a nagyobb városoktól, ez a pálya viszont ott van St. Louis mondhatni tőszomszédságában, ezért bízom benne, hogy sok néző lesz kíváncsi a versenyeinkre. Lesz oválrész is, ami mindenképp izgalmassá teszi a pálya vonalvezetését, és a mezőny is egyre gyarapodik, ezért alig várom a hétvégét. A tervek szerint hat futamunk lesz, úgyhogy bőven lehet majd gyűjtögetni a pontokat, és ha minden jól megy, akár már ezen a hétvégén visszatalálhatok a top3-ba, ami az összesített pontversenyt illeti. Szeretnék minél jobban szerepelni, és lehetőleg minden futamon dobogóra állni” – fogalmazta meg pályafutása harmadik amerikai versenyhétvégéjével kapcsolatos célkitűzéseit a magyar pilóta.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top