Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (McLaren)

Alonso reménykedik, de még nem biztos a szereplése

Fotó: Facebook (McLaren)

A spanyol versenyző elmondása szerint úgy edz, mintha versenyhétvégére készülne, azonban még egyáltalán nem biztos az, hogy Kínában rajthoz állhat.

Az Ausztrál szezonnyitón hatalmas balesetet szenvedő Alonsónak a Bahreini Nagydíjat egészségügyi okok miatt ki kellett hagynia, azonban akkor úgy nyilatkozott, hogy 99% esélyt lát arra, hogy Kínában már versenyezhet. „Csalódás volt számomra, hogy nem állhatok rajthoz Bahreinben, de tiszteletben tartom az FIA orvosi csapatának a döntését” – nyilatkozta akkor a kétszeres világbajnok.

A McLaren versenyzője ma már nem látja ennyire pozitívan a dolgokat – elmondta, hogy reménykedik abban, hogy pénteken már végre autóba ülhet, azonban ha az orvosi csapat úgy dönt, hogy az egészségi állapota nem felel meg, akkor az ellen nem tudnak mit tenni. Azt azonban kihangsúlyozta, hogy a hétvégére úgy edz, mintha a szereplése biztos lenne.

A 34 éves pilótát Bahreinben Stoffel Vandoorne helyettesítette, és ha Alonso számára ez a hétvége is kedvezőtlenül alakul, akkor ismételten a fiatal belga ül majd az autójába. „Stoffel remek munkát végzett Bahreinben, és bár Jensonnek voltak problémái az autó megbízhatóságával, jó volt látni, hogy a McLarenek mennyire erősen teljesítettek a hétvége alatt.

Továbbá számomra is izgalmas volt, hogy egy teljesen más helyzetből kísérhettem figyelemmel a versenyt. Ez a tapasztalat segített számomra megérteni, hogy pontosan mik is mennek végbe az autóban amikor az a pályán van, illetve sokat tanultam a különböző folyamatokról. Ennek ellenére még mindig sokkal szívesebben versenyeznék” – tette hozzá Alonso.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top