Keresés
Close this search box.
Fotó: Mercedes

Rosberg cáfolja Wolff állításait

Fotó: Mercedes

Nico Rosberg elutasította a Mercedes motorsport-igazgatójának, Toto Wolffnak azon állításait, miszerint a jövőben visszatérne a Forma-1-es rajtrácsra.

Rosberg sokkolta a világot, miután 2016-os világbajnoki címe megszerzése után nem sokkal bejelentette visszavonulását. A világbajnok egy nyilatkozatot is közzétett nem sokkal a bejelentése után, amelyben leírta: nagyon kemény éve volt és szeretne a jövőben több időt a feleségével és a lányával tölteni.

A Mercedesnél a megüresedett helyre végül Valtteri Bottas került, Rosberg pedig néha-néha feltűnik a paddock közelében – ekkor persze mindig hatalmas médiaérdeklődés kíséri.

Mindezek ellenére a Kanadai Nagydíjon Toto Wolff azt mondta egykori versenyzőjéről, hogy nem lepődne meg azon, ha visszatérne a királykategóriába – sőt, még a Ferrarinál is el tudja képzelni őt. „Azt hiszem azért döntött a visszavonulás mellett, mert túl sok volt neki” – nyilatkozta Wolff. „Nagyon stresszes éve volt, hiszen folyamatosan harcban volt a Forma-1 egyik legjobb versenyzőjével, és kimerültnek érezte magát – vagyis nekem így tűnt.”

„De 31 éves, és ha nincs szerencséje, akkor még legalább 70 éve hátra van!” – tette hozzá az osztrák üzletember, aki kiemelte: nem lenne meglepve, ha egy év múlva Rosberg meggondolná magát és mondjuk a Ferrarihoz leszerződne.

Rosberg ezt azonban kizárta. „Nem, tényleg befejeztem a Forma-1-es pályafutásomat” – nyilatkozta a német Sport Bild-nek. „Boldog és elégedett vagyok a pályafutásommal, és büszke vagyok az elért sikereimre. Azonban ez már a múlt és új dolgokba fogok belevágni.”

Rosberg hozzátette: Buttonhoz hasonlóan még csak egy futam erejéig sem hajlandó visszatérni a királykategóriába. Persze, azt is megkérdezték tőle, hogy gondolkodik-e azon, hogy egy másik szériában áll rajthoz, erre így felelt: „Ebben a pillanatban nem. Más kihívásokat keresek. De ki tudja? Talán egy nap.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top