blank

Tinit szerződtetett a Force India

blank

A 16 éves, orosz Nikita Mazepin lett a Force India Forma-1-es csapatának a teszt- és fejlesztőpilótája.

A csapat hétfőn jelentette be a „hosszútávú együttműködés” kezdetét. Nikita gokartos múltját követően tavaly debütált a Formula Renault 2.0 sorozatban – itt egyébként az összetettben a 12. helyet sikerült elcsípnie és a szezon alatt egyszer állt dobogón.

Ebben az évben a Formula 3 Euro Series-ben is megcsillogtatja tudását, mindezek mellett az ilyenkor megszokott szimulátorozás és a csapat rendezvényein való kötelező megjelenés is a feladatai közé tartozik.

„Ez egy fantasztikus lehetőség Nikita számára, hogy elkezdhesse F1-es ‘gyakornokoskodását’ és teljesen beépülhessen a csapatunkba” – nyilatkozta a Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya, majd hozzátette: „Számunkra teljesen egyértelmű, hogy Nikita egy nagyon eltökélt versenyző. A 2016-os év egy kiváló lehetőség lesz számára arra, hogy bebizonyíthassa: a kellő kitartása és a tehetsége is megvan.”

„Hihetetlen érzés a Force Indiahoz csatlakozni. Ez a legnagyobb lépés eddigi karrierem során. Szeretnék köszönetet mondani Vijay-nek és a csapatnak a lehetőségért. Tudom, hogy fiatal vagyok és rengeteget kell tanulnom, éppen ezért szükségem is lesz a csapat irányítására és tanácsaira.
A célom az, hogy a Forma-1-ben versenyezhessek, ez a nap pedig közelebb hozott az álmomhoz. Nagyon keményen fogok dolgozni, és mindent megteszek azért, hogy fejlődjek” – mondta el gondolatait az újdonsült tesztpilóta, Nikita Mazepin.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top