Keresés
Close this search box.
Fotó: Václáv Duska

Kis Viktória visszatért!

Fotó: Václáv Duska

A 220 Volt H-Moto Team versenyzője, Kis Viktória már régóta várt a visszatérés lehetőségére. Minden jel arra mutat, hogy megérte neki a várakozás, hiszen a Jorge Lorenzo édesapja által szervezett spanyol sorozatban, a Women’s Open Cup Yamaha R3-ban pattanhat újra motorra a kiváló magyar versenyzőnő.

Eljött a nagy visszatérés ideje, ugyanis Kis Viktória tavasz óta nem tudott komoly versenyen motorra ülni. A 220 Volt H-Moto Team versenyzője a Superbike világbajnokság betétfutama, az EJC után most az újonnan kiírt spanyol női kupasorozatban, a Women’s Open Cup Yamaha R3-ban bizonyíthat. Magát a sorozatot a Moto GP jelenlegi világbajnokának, Jorge Lorenzónak az édesapja szervezi nem csak spanyolok, de csak nők részére. Összesen hat forduló van a naptárban, a mostani lesz az ötödik, amit a hétvégén, Jerezben rendeznek. Ide kapott meghívást Wicca, aki a 18 regisztrált versenyző mellett szabadkártyásként gurul majd aszfaltra. A spanyolok azt szeretnék, ha a sorozat egy komoly világkupa-sorozattá nőné ki magát, melyben mindenki egyforma motorral indul, amit a szervezők biztosítanak, ez esetben Yamaha R3-asokkal.

„Izgatottan várom a hétvégi versenyt Jerezben, hiszen még nem volt részem olyan nemzetközi megmérettetésben, melyben csak női indulók vannak. Ahogy az EJC-ben, úgy itt is egyforma motorokkal állhatunk rajthoz, annyi különbséggel, hogy R3-as Yamahákat kapunk. Nagyon szimpatikus, hogy sok év után létrehoztak egy külön kupasorozatot a hölgyversenyzőknek, arról nem is beszélve, hogy a legjobb tudomásom szerint ebből a későbbiekben világkupát szeretnének csinálni, szóval nem kis dolog részese lenni egy ilyen kezdeményezésnek. Örülök, hogy újabb pályával ismerkedhetek meg, na meg persze, hogy kisebb kihagyás után ismét versenybe szállok, ráadásul egy nemzetközi versenyen” – fogalmazott Kis Viktória.

Hazánk jelenlegi legjobb aktív női motorosa és az őt kísérő Rizmayer Gábor meglehetősen kalandos úton jutott el Spanyolországba, ugyanis Frankfurtban bombariadó volt a reptéren, így előbb Brüsszelbe repültek, majd onnan tovább Malagába. Mindenesetre reméljük, hogy ezzel az izgalmaknak vége, és Wicca minél több ponttal tér majd haza Jerezből.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top