Keresés
Close this search box.

Kezdődik a 27. szezon!

blank

Kimondani is sok, a 27. évét kezdi Várkonyi Szabolcs a ralipályákon, immár harmadik éve Makai Geri navigálásával, viszont csak a második szezon lesz egy csúcskategóriás R5-el és a második verseny aszfalton a Skoda Fabiával. 

Első versenyük a 8. Kumrovec Rallye lesz Zágráb mellett, ami idén megnövelt távval, majdnem hetven kilométer várja a várhatóan 6-8 db R5-ös autót is felvonultató mezőnyt. Remélhetőleg a tavalyi mínusz 5 foknál és 50 cm hónál kellemesebb időben.

Várkonyi Szabolcs:
Tavaly nagyon kiszúrt velünk az időjárás, bár igazából a gumink volt alkalmatlan a nagy hidegre. Idén úgy néz ki, ismét a tavaszi arcát mutatja a verseny, aminek szerintem mindenki örül, aki itt kezdi az évet bemelegítésnek. Nagyon jók az itteni pályák, bár nem tempósak, de nagyon szűkek és technikásak. Az autót idén is a Korda Racing biztosítja számunkra és megkapott minden lehetséges friss fejlesztést, közte a rövid váltót, ami a horvát, osztrák versenyekre nagyon hiányzott. Igazából ez egy remek felkészülés a két hét múlva esedékes Rebenland Rally-ra, ami a Mitropa Kupa első állomása lesz, amiben tervezzük a részvételt immár harmadik éve és remélhetőleg ez a tavalyinál szerencsésebb, így eredményesebb év is lesz, mindenképpen a dobogóra várjuk magunkat. Itt Kumrovecben szeretnénk kiismerni a rövid váltót és jó lenne egy dobogóval kezdeni az évet, ami nem lesz könnyű, révén a horvát, illetve szlovén bajnok részvételének, valamint még jó pár nagyon gyors és R5-ösben sokkal rutinosabb pilóta indulásának.

Makai Gergely:
Már nagyon várom az idei szezon kezdetét, ez lesz a 20. közös versenyünk Szabival. Reméljük, hogy egy jó felkészülési verseny lesz a Kumrovec rally számunkra a Rebenland rally előtt, szeretnénk visszarázódni a versenyzésbe és természetesen tovább barátkozni a Skoda Fabia R5-el. Új pályákon, megnövelt kilométerrel várnak minket a horvátok, egyre színvonalasabb ez a verseny is! A 2019-es szezonkezdetről képekkel és videókkal jelentkezünk csütörtöktől a helyszínről, kövessetek minket és szurkoljatok, hogy egy jó eredménnyel kezdjük a szezont!

Partnereink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Droidx, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Riwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., Sun&Fun Holidays, CATA, RD InterBox Trans Kft., Horsens Partners Kft., Castrol, Levi-metal Kft., Aqua-Start Kft.

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top