Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Mecsek Rallye)

Száznál is több induló a Mecsek-ralin

Fotó: Facebook (Mecsek Rallye)

Az október 7. és 9. között megrendezésre kerülő 50. Mecsek-rali – amely az országos ralibajnokság utolsó előtti futama – a szervezők elmondása szerint igencsak izgalmasnak, és látványosnak ígérkezik.

Az úgynevezett Historic Ebfutamot magába foglaló esemény keddi sajtótájékoztatóján Szűcs Zsolt, a szervező Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) vezérigazgató-helyettese, a rali sajtófőnöke közölte: pénteken hét, szombaton pedig hat gyorsasági szakaszt bonyolítanak le.

Jelen István szervező az eseményen jelezte: a Historic Ebfutamra 43, a bajnokságra 57 versenyző nevezett, a Mecsek-classic futamon pedig 12-en jelezték részvételüket. Elmondása szerint a tavalyi ralihoz hasonlóan idén is bekerült a versenyútvonalba a trefort-pusztai gyorsasági szakasz, amely természetvédelmi területen zajlik majd, így oda a nézők nem mehetnek be.

Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója a rali leglátványosabbnak ígérkező eseményének nevezte a Pécs-pogány repülőtéren sorra kerülő pénteki gyorsasági futamot, amelyen délután és este háromszor láthatják a nézők a mezőnyt. A viadal történetét felelevenítve kiemelte, hogy a baranyai megyeszékhelyen 1964-ben rendeztek először autóversenyt, amely 1967 óta viseli a Mecsek-rali nevet, s a megméretést története során milliónál is több néző követte. Vári Attila emlékeztetett arra, hogy 2010 óta minden évben megtartják a Historic Ebfutamot, a ralisorozat csúcspontjának pedig a 2011-ben több százezer nézőt vonzó pécsi IRCversenyt nevezte. Az indulók között szerepel a többszörös bajnok ifj. Tóth János is, de már nincs esélye az újabb elsőségre. Az ugyanis már korábban eldőlt, hogy a bajnoki címet idén a Herczig Norbert, Bacigal Igor kettős hódította el, amely az utolsó futamok eredményétől függetlenül behozhatatlan előnnyel vezeti a ponttáblázatot.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top