Keresés
Close this search box.

A levegő harcosai legközelebb Budapest felett küzdenek

blank

Immár tizedik alkalommal tér vissza Budapestre július 1-2-án a Red Bull Air Race versenysorozat. Szerencsés helyzetben vannak a magyar szurkolók, hiszen a magyar állomás jelöli a szezon félidejét, mindemellett a bajnokság élén holtverseny van, így igencsak kiélezett küzdelmekre számíthatunk majd. Érdekesség még, hogy Budapest lesz a bajnokság idei első európai versenye, s nézők ezrei figyelhetik a rakpartról, a hidakról és a Gellért-hegyről, ahogy a világ legjobb pilótái a Parlament épülete előtt, a Duna felett száguldanak.

A rajongók kedvenc helyszíne, Budapest 2004 óta ad otthont a Red Bull Air Race világbajnokságnak, idén július első hétvégéjén rendezik a látványos motorsportversenyt. A Duna felett felállított pálya híresen embert próbáló, így nem lesz könnyű dolga Martin Sonkának, a cseh sztárpilótának, aki jelenleg a japán Joshi Murojával áll holtversenyben a tabella első helyén. Ráadásul idén még egy kihívással kell megküzdenie a pilótáknak: mivel nyáron a Duna vízszintje változó, ezért a szervezők két pályarajzzal készülnek, melyeket az aktuális vízállásnak megfelelően terveztek meg. A végső versenypályáról csak napokkal a futam előtt döntenek, így mindkét eshetőségre fel kell készülnie a pilótáknak.

A szezon közepét jelző futam különösen nagy jelentőséggel bír, hiszen Budapesten akár el is dőlhet, hogy ki veszi át végleg a vezetést. Így történt ez tavaly is, amikor Dolderer hazánkban kezdte meg diadalmenetét, melyet egy világbajnoki aranyéremmel koronázott meg a szezon végén. A címvédő jelenleg hét ponttal van lemaradva a két első helyezettől. Szintén dobogó közelében van a tavaly csatlakozott cseh pilóta Petr Kopfstein, aki honfitársához hasonlóan mindent megtesz majd a győzelem érdekében.

Idén az érdeklődők Besenyei Pétert is láthatják, aki légi bemutatóval szórakoztatja majd a közönséget.

A Red Bull Air Race versenyeire, közte a budapesti futamra már kaphatóak a jegyek. A legfrissebb információkért látogass el a hivatalos honlapra.

2017-es versenynaptár:

Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi (Február 10-11.)
San Diego, USA (Április 15-16.)
Csiba, Japán (Június 3-4.)
Budapest, Magyarország (Július 1-2.)
Kazany, Oroszország (Július 22-23.)
Portó, Portugália (Szeptember 2-3.)
Lausitzring, Németország (Szeptember 16-17.)
Indianapolis, Indiana, Egyesült Államok (Október 14-15.)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top