blank

Új szakág, új kihívások!

blank

Aki ismeri a 15 éves Nagy Benjámint, az tudja nem egy otthonülős fajta, több év gokartozás után gondolt egy nagyot és váltott.

Mire is, miért is? Ezekre a kérdésekre kaphat választ a lentebbi cikkben.
Beni szereti az új kihívásokat és a gokartban szerzett tapasztalatokkal a tarsolyában szakágat váltott. Vágyott már az új kihívásokra, új pályák, új autók megismerésére, ezért elkezdett zárt karosszériás autókkal versenyezni.
– Elsőként egy Lada Szamara típusú rally autóval FRT.HU kupán ismerkedett. Ez ismerkedés annyira jól sikerült, hogy junior kategóriában első és második helyeket szerzett Tokodi Imre és Vékony Norbi navigálásával. Tehát hamar beülte és megszokta a bukócsöves versenyautót.

Kedves ismerősük Balla Robi volt navigátor is be ült Beni mellé, és egy pár kör után közölte édesapjával, hogy egy nagyobb, stabilabb autót is tudna szerinte eredményesen terelni, mert ezt már kiautózta.
Következett egy Suzuki Swift 1.3 rallycross autó megismerése a Kakucsring Kupán, amit Újházi László Tyukibácsi bocsájtott rendelkezésre.

A Kakucsringi második futam után megismerkedtek Benyó Miklóssal és fiával Mátéval. Ők felajánlották, hogy Beni kipróbálhatja az Autós Gyorsasági szakágban jelenleg is versenyző Suzuki Swift 1.6 sport versenyautót. Ezt az autót egy Kakucsringi edzésnapon próbálhatta ki Beni. A próba során pozitív véleménnyel volt Benyó Máté Beniről, mivel igen hamar otthonosan mozgott a Suzukival a versenypályán, és a Top Driver School szimulátorán is kitűnő munkát végzett. Benyó Miki a Top Driver School vezetője és Nagy Mihály Beni édesapja egy közös beszélgetés végén meg arra az elhatározásra jutottak, hogy Máté és Beni együtt készülnek az elkövetkezendő időszakban.
A jó edzés eredményeknek köszönhetően, hogy a következő Kakucsring Kupán rajthoz állhatunk Máté autójával. A felkészüléseknek köszönhetően az 1.3-as kategóriában a két második hely után év végére már a dobogó első helyén állhatott. Az 1.6-os kategóriában a várt eredménynek megfelelően teljesített Beni.
A későbbiekben egy erősebb versenyautóba ült át, egy Audi TT 1.8T-be. A sok versenykörülmény között eltelt idő és a szimulátorozásnak hála, nem okozott gondot a majd 230 lóerős összkerekes autó megzabolázása sem. Eddig az Audival négy verseny után három második és most 2018 első FRT.HU versenyén már a dobogó legfelső fokát tudhatta magáénak Nagy Benjamin.
2018-as tervek: Suzuki Swift 1.6 Sport versenyautóval az Autós Gyorsasági szakágban való részvétel, de emellett minden lehetőséget megragadnak a minél gyorsabb fejlődés érdekében.
Köszönet azoknak az embereknek, akik segítettek Beninek az első lépéseit megtenni az autóversenyzéshez vezető rögös úton!

Köszönet a Partnereknek: Fémalk ZRT., Triton Security Kft., Royal Safe, SJCAM Hungary, Top Driver School, Devil-Team, Vékony Norbert.
Óriási köszönet természetesen Beni szüleinek, akik évek óta követik és segítik ebben a benzingőzös világban a fejlődését!

– Hajósi Miklós –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top