Keresés
Close this search box.

Csibában duplázhat Muroja

blank

A Red Bull Air Race világbajnokság június 3-4-én Japánban, egész pontosan Csibában folytatódik. A helyi közönségnek lesz is kiért szorítania, hiszen Joshide Muroja képviseli a vb-n a felkelő nap országa nemzeti színeit – a japán pilóta egyébként tavaly bravúros repüléssel nyerte meg a hazai futamot, idén pedig még jobb esélyekkel indul, hiszen a San Diego-i győzelem után jelenleg a tabella harmadik helyén áll. A világbajnokság Csiba után, július 1-2-án Budapesten folytatódik.

Harmadik alkalommal tér vissza a Red Bull Air Race mezőnye a világbajnokság egyetlen kelet-ázsiai helyszínére, Csibába. A szezon leghosszabb versenypályája teljes koncentrációt követel majd a pilótáktól, akiknek a keskeny és technikai kihívásokkal teli terep mellett a Tokiói-öböl szeszélyes széllökéseivel is meg kell küzdeniük. Joshide Muroja tavaly itt szerezte meg karrierje első futamgyőzelmét a több százezres tömeg legnagyobb örömére, akiket a szélvihar sem tántoríthatott el a szurkolástól. Vajon sikerülhet a fukusimai sztárpilótának a június 3-4-i versenyhétvégén a duplázás?

Egy biztos, Martin Sonka és a bajnoki címvédő Matthias Dolderer azon lesznek, hogy megakadályozzák Joshi győzelmét. Sonka jelenleg stabilan vezeti a tabellát 21 ponttal, Dolderer pedig 16 ponttal második. A japán pilótát csupán egy pont különbség választja el a német címvédőtől, így jó esélyekkel indítja majd a futamot Csibában. A top három pilótát szorosan követi a spanyol Velarde és a szlovén Podlunšek, 12-12 ponttal, míg a kanadai McLeod és a francia Ivanoff eddig 10-10 pontot szereztek a szezonban, így még semmi sincs lejátszva. A Red Bull Air Race világbajnokság július 1-2-én folytatódik majd Budapesten, ahol a világ 14 legjobb pilótája a Duna felett, a Parlament épülete előtt száll majd versenybe a másodpercekért.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top