Keresés
Close this search box.

Újra San Diegoban a Red Bull Air Race

blank

Nyolc év után tér vissza a kaliforniai San Diegoba a Red Bull Air Race, melyre április 15. és 16. között kerül sor.

Nyolc év kihagyás után a Red Bull Air Race mezőnye visszatér április 15-16-án a napsütötte San Diegoba, ahol a műrepülők 370 km/órás sebességgel cikáznak majd az öböl felett felállított 25 méteres pilonok között. A kaliforniai futam minden csapat számára döntő jelentőségű lehet, hiszen az első helyezett pilóta nagy eséllyel pályázhat a végső győzelemre is. Legalábbis tavaly így történt, amikor Matthias Dolderernek a szezon második futamától egészen a világbajnoki címig sikerült megőriznie első helyét a ranglistán. Az idei szezonnyitó versenyen Martin Sonka és Juan Velarde kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, hiszen előbbinek sikerült megszereznie karrierje első futamgyőzelmét, utóbbi pedig első dobogós helyezését érte el. Vajon Sonka és Velarde tudják tartani tavalyi lendületüket, vagy Dolderer visszavág nekik?

A korábbi világbajnok Kirby Chambliss és Michael Goulian számára plusz motivációt jelenthet, hogy hazai közönség előtt versenyezhetnek. A világbajnoki címért vívott harcban a legutóbbi San Diego-i verseny első helyezettje, Nicolas Ivanoff is esélyes lehet, Matt Hall pedig egy teljesen új versenyrepülővel és friss lendülettel robban majd be a mezőnybe, így okozhat még meglepetéseket.

“A pilóták egy fantasztikus helyszínen, közvetlenül a város mellett mérhetik össze tudásukat. A pálya kialakítása technikai szempontból nagyon hasonlít Abu-Dzabihoz. Személy szerint egy hihetetlenül izgalmas versenyre számítok, amire mindenki felkapja majd a fejét” – mondta Steve Jones, a Red Bull Air Race versenyigazgatója, korábbi Red Bull Air Race világbajnok.

San Diego a Csendes-óceán partján, Mexikótól alig pár mérföldre helyezkedik el, itt található többek között a térség repülési központja, amely a néhai Top Gun Haditengerészeti Iskolának is otthont adott.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top