Keresés
Close this search box.
Fotó: Hungaroring

„Szükség van a szoros és hatékony együttműködésre”

Fotó: Hungaroring

A Hungaroring Sport Zrt. és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) a következő években is együtt fog működni, miután a napokban szerződést hosszabbítottak.

A Hungaroring Sport Zrt. és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség szerződéses kapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza, hiszen a felek szoros és hatékony együttműködése elengedhetetlen az olyan nagy nemzetközi versenyek megrendezéséhez, mint a Formula 1, a túraautó-világbajnokság (WTCC), a kamion-Európa-bajnokság (ETRC) vagy éppen a német túraautó bajnokság (DTM). A két fél nem csupán a gyorsasági szakág kapcsán, hanem egyéb területeken is együttműködik – úgy, mint a sportbírók képzése, esetleg más autós szakágak Hungaroringre csábítása –, ezért is volt fontos, hogy a fentebb említett szerződést a napokban meghosszabbították.

Az új szerződés hosszú évekre biztosítja a két szervezet együttműködését, amelynek sikere az idén a nagy nemzetközi események pozitív nemzetközi megítélése mellett abban is megmutatkozott, hogy a Hungaroring és az MNASZ együtt vett részt a Nemzetközi Automobil Szövetség által meghirdetett pályázaton, amelyet meg is nyert.

„A versenyek magas színvonalú megrendezése legalább annyira fontos, mint a tökéletes sportszakmai háttér biztosítása, s a Hungaroring megítélése hála az égnek mindkét szempontból pozitív. Annak érdekében, hogy ezt továbbra is fenntartsuk, szükség van a szoros és hatékony együttműködésre a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséggel, ezért is fontos számunkra, hogy meghosszabbítottuk a szerződést, s hogy ilyen jó kapcsolatot ápolunk az MNASZ elnökével és vezetőségével, aminek gyümölcséből a magyar autósport profitál” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„A Hungaroring a magyar autósport alappillére, a harmincéves pálya a versenyzők egyik kedvenc helyszíne, s nagy öröm számunkra, hogy nemzetközi berkekben is példaértékűnek tartják az itteni versenyek szervezését, sportszakmai hátterét. Az MNASZ mindent megtesz annak érdekében, hogy a Hungaroringen megtartott versenyek továbbra is sikeresek legyenek, és annak érdekében is, hogy minél több autóversenyző vehesse igénybe a mogyoródi létesítményt. Az elmúlt években a gokart, a szlalom, a drag és drift, valamint a gyorsasági és rali szakágunk naptárában is megtalálható volt a Hungaroring, mint helyszín, s nem titkolt célunk, hogy ezt az együttműködést további szakágakkal bővítsük” – tette hozzá Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke.

Forrás: Hungaroring.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top