Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Márton Anita)

„Már itt volt az ideje az aranyéremnek”

Fotó: Facebook (Márton Anita)

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke, Gyulai Miklós az M1 aktuális csatorna műsorában úgy fogalmazott, hogy a szövetségen belül már vártak egy ideje arra, hogy megszülessen a sportág első magyar világbajnoki aranyérme. Mint ismeretes, Márton Anita pénteken 19,62 méteres országos csúccsal megnyerte a női súlylökést a birminghami fedettpályás vb-n.

„Szokták mondani, hogy minden sorozat megszakad egyszer, a rossz is, és a magyar atlétikának eddig valóban nem volt világbajnoka szabadtéren és fedettpályán sem” – idézi Gyulai szavait az MTI közleménye, amelyben a szakvezető még hozzátette, hogy éppen itt volt az ideje a sikernek.

A 29 éves Márton Anita immár 15 éve dolgozik együtt Eperjesi László  edzővel. A MASZ elnöke az interjúban kiemelte: a szövetségen belül már a vb-arany előtt határoztak arról, hogy hamarosan létrehoznak egy dobóközpontot a dél-magyarországi régióban, és azt Eperjesi vezeti majd, s Gyulai mindemellett reméli, hogy Márton Anita majd hosszútávon segíti a műhely munkáját, akár visszavonulása után, edzőként is.

A győztes is alig hitte el

Habár Márton Anita évek óta komoly sikereket ér el nemzetközi színtéren is – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a megmérettetésre is világranglista másodikként érkezett – azonban a világbajnoki elsőség eddig váratott magára. „Egyelőre magam sem tudom megmondani, hogy ezt hogy sikerült összehozni” – nyilatkozta Márton a siker után. „Amikor bementem a körbe, remegtek a lábaim, mert akkor már tudtam, hogy én vagyok a világbajnok, mégis próbáltam még nagyobbat lökni, mert tudtam, hogy jó formában érkeztem.”

„Nagyon örülök, hogy nekem sikerült megszereznem Magyarország első aranyérmet atlétikai világbajnokságról” – tette hozzá, illetve kiemelte azt is, hogy egyelőre hihetetlen még számára, amit elért.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top