Keresés
Close this search box.
szilagyireka

„Nagy kincsnek” tartja a hazai rendezésű vb-t a gerelyhajító Szilágyi Réka

Szilágyi Réka gerelyhajító szerint „nagy kincs”, hogy Magyarország ad otthont az idén az atlétikai világbajnokságnak, és bár minden világversenyre ugyanolyan elánnal készül, extra motiváció számára, hogy a budapesti vb-n a családtagjai és a hazai szurkolók előtt szerepelhet.

A 27 éves szolnoki születésű atléta elmondta, legutóbb a Dél-afrikai Köztársaságban volt lehetősége edzőtáborozni, melynek során nagyon jó időjárási körülmények között tudott készülni.

Elsősorban a dobáson, illetve annak a csiszolásán volt a fő hangsúly, az ottani jó idő és a minden részletre kiterjedő technikai feltételek pedig lehetőséget adtak arra, hogy sokat tudjak dobni” – mondta Szilágyi, aki azt is elárulta, hogy hazaérkezése óta a téli alapozás folyik, erőt és állóképességet épít, valamint igyekszik finomítani a technikáján.

A Debreceni SK Európa-bajnoki negyedik helyezett gerelyhajítója úgy fogalmazott, a müncheni kontinensviadalon tavaly elért eredménye nagy lökést adott neki a pályafutása szempontjából, és úgy érzi, azzal az eredménnyel bekerült a „felnőtt körforgásba”, idén pedig szeretne valamilyen nemzetközi versenyen érmet nyerni.

Elmondta, hogy egyelőre csak a hazai viadalok időpontját tudja, a nemzetközi eseményekét nem, de biztos, hogy tavasszal kezdi a versenyzést.

A hazai rendezésű világbajnokságon, mint minden más nagy eseményen is, elsősorban a legjobbat szeretném kihozni magamból, és ha ez sikerül, akkor azzal elégedett leszek” – zárta nyilatkozatát Szilágyi.

(Forrás: MTI, nyitókép: Facebook / Szilágyi Réka – gerelyhajító)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top