Keresés
Close this search box.
pexels andrea piacquadio 3756042

Négy hazai induló biztos maratonban és 35 km-es gyaloglásban

A ranglisták keddi zárása után összesen négy magyar versenyző indulása biztos maratonban és 35 kilométeres gyaloglásban.

Női 35 kilométeres gyaloglásban Madarász Viktória már a tavaly Európa-bajnoki bronzérmet érő 2:49:58 órás idejével biztosított helyét a vb-n. A road to Budapest rangsorban Récsei Rita a 47. lett, így ő is rajthoz állhat a Hősök terén.

A férfiaknál ugyanebben a számban Helebrandt Máté 42. helyével lett vb-résztvevő.

Maratoni futásban a két nemnél csak egy magyar atléta található a ranglistán vb-induló helyen: a 74. Szabó Nóra, aki februárban 2:28:25 órára javította az országos csúcsot.

Scheidler Géza, a magyar szövetség sportszakmai igazgatója elmondta, férfi maratonon tervezik Szemerei Levente nevezését, aki visszalépések után bekerülhet a mezőnybe.

 A hazai szakvezetés 40 fő körüli csapattal számol. A vb-szintet eddig az Eb-második kalapácsvető Halász Bence, a múlt héten 400 méteren országos csúcsot futó Molnár Attila és 100 m gáton Eb-ezüstérmes Kozák Luca teljesítette, a többség a ranglistáról lehet vbinduló.

A budapesti atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz, amelyet augusztus 19. és 27. között rendeznek a Nemzeti Atlétikai Központban, valamint az utcai futó– és gyalogló versenyeknek otthont adó Hősök terén.

(Forrás: MTI, nyitóképünk illusztráció)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top