Keresés
Close this search box.

A vb végéig biztosan nem váltják le Xavi Sabatét

blank

A Telekom Veszprém spanyol vezetőedzője, Xavi Sabaté marad 2017. január 31-ig, azaz a franciaországi világbajnokság végéig a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség (MKSZ) csütörtöki közleménye szerint Sabaté munkáját továbbra is Debre Viktor másodedző segíti.

A csapat Sabaté vezetésével nyerte meg a szerbek elleni júniusi vb-pótselejtezőt.

Az MKSZ jelezte: ezért és a mindvégig harmonikus, hatékony közös felkészülés ismeretében felvetődött a lehetősége, hogy a megbízott szövetségi kapitány a vb végéig folytassa a munkát. Az MKSZ és a Telekom Veszprém, illetve Sabaté részvételével megkezdődtek az egyeztetések a hosszabbításról, és mostanra megszületett a megállapodás.

Xavi Sabaté elmondta, örömmel áll a folytatás elébe:

„Nagyon büszke vagyok, amiért a szövetség felkért a további munkára, és nagyon hálás vagyok a klubomnak, amely engedélyezte számomra, hogy a válogatottal is dolgozhassak. Egyeztettünk mind a klub, mind a szövetség vezetőivel, és tisztáztuk, hogy el fogom tudni választani a két munkát egymástól, mindig száz százalékosan arra koncentrálva, amelyik éppen időszerű.”

A szakvezető hozzátette: a vb-kvalifikáció rendkívül fontos volt a magyar kézilabda jövője miatt, és a világbajnoki reményekkel, esélyekkel kapcsolatban derűlátó, de érthetően óvatos.

„Sok olyan gárda lesz ott a vb-n, amely már hosszú ideje együtt készül és felépítette a csapatát. Mi eddig csupán tizenöt edzésen dolgoztunk együtt, és a világbajnokságig nincs túl sok időnk a felkészülésre. Biztos vagyok benne, játékosaink meg akarják mutatni mindenkinek, hogy mire képesek, ugyanakkor realistának kell lennünk, két lábbal a földön kell maradnunk. Természetesen az a célunk, hogy a legjobb teljesítményt hozzuk ki magunkból, és a lehető legelőrébb végezzünk a vb-n” – fogalmazott Sabaté.

Marosi László, a szövetség alelnöke, az 1980-as, 90-es évek világklasszis játékosa, a férfi szakág szakmai felelőse szerint a lehető legjobb döntés született meg:

„A januári, lengyelországi Európa-bajnokság után új kapitányt kerestünk, és az idő szűke miatt a legbiztosabb megoldásnak azt láttuk, ha Xavi Sabatét kérjük fel a feladatra, hiszen jelentős részben klubcsapatára, a Veszprémre épül a válogatott. A vb-kvalifikáció megszerzése is bizonyította, hogy helyes volt a választás, ráadásul Sabaté és Debre Viktor kiválóan kiegészítik egymást, hatékony és remek párost alkotnak. Remélhetőleg mindennek a világbajnokságon is meglesz az eredménye.”

Novák András főtitkár megjegyezte, a mostani megbízatás a vb végéig szól, de az ősz folyamán természetesen megkezdődik a hosszabb távú tervezés is.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top