Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Grundfos Tatabánya Kézilabda Club)

Izraelben is győzött a Tatabánya

Fotó: Facebook (Grundfos Tatabánya Kézilabda Club)

A Grundfos Tatabánya KC 24-20-ra győzött az izraeli Makkabi Tel-Aviv otthonában a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének ötödik fordulójában, szombaton.

Térdsérülése után már a válogatott jobbszélső, Harsányi Gergely is pályára léphetett a tatabányaiaknál.

Hullámzó játék jellemezte a találkozó első félidejét, amelyben felváltva vezettek a csapatok. A hazaiak kapusa, Dan Tepper időnként bravúrosan védett, de csapattársai nem tudtak hatékony támadójátékkal tartós előnyt szerezni. Az utolsó kilenc percben 6-2-es sorozatot produkáltak a vendégek, így a szünetben 12-10-re vezettek.

A második felvonást kimondottan rosszul, pontatlanul kezdte a magyar együttes, amit az izraeli bajnokcsapat 5-1-es szériával kihasznált. A közepes színvonalú, számos hibával tarkított, hangulattalan mérkőzés folytatásában a Tatabánya – a montenegrói Milos Vujovic vezérletével – visszaszerezte a vezetést, majd öt góllal meglépett, mivel a Makkabi nyolc percig nem talált a hálóba.

A hajrában már nem változott a játék képe, sikerével a magyar csapat újabb jelentős lépést tett a továbbjutás felé.

Az izraeliek legeredményesebb játékosa a szerb Novak Boskovic volt hat találattal.

A Tatabánya jövő szombaton Győrben a német Magdeburg ellen zárja az EHF Kupa csoportkörét.

A csoport állása: 1. Tatabánya 8 pont/5 mérkőzés, 2. SC Magdeburg (német) 7/4, 3. KIF Kolding (dán) 3/4, 4. Makkabi Castro Tel-Aviv 0/5

A négy darab négyes csoportból hat csapat jut tovább és játszhat a négyes döntőbe kerülésért. A tornának biztos résztvevője a rendező német Göppingen.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top