Keresés
Close this search box.
unnamed(4)

Magyarország rendezi a férfi olimpiai selejtezőt

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség értékelte a márciusi férfi olimpiai selejtezők megrendezésére benyújtott pályázatokat, és a 3. csoport küzdelmeit Magyarországnak ítélte.

Ez azt jelenti, hogy a magyar férfiválogatott 2024. március 14-17. között Tatabányán szállhat harcba a párizsi olimpiai részvételért, sorrendben Tunézia, Norvégia és Portugália ellen. A selejtezőtorna első két helyezettje vehet részt az ötkarikás játékokon.

– Óriási sikernek tartom, hogy a női után a férfi olimpiai selejtezőt is megrendezhetjük Magyarországon, ez nagy esély mindkét csapatunknak! – osztotta meg örömét Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Szeretném megköszönni kollégáimnak ezúttal is a munkát a pályázat sikerre vétele kapcsán, de szintén jár a dicséret a férfiválogatottnak, amely ragyogó Eb-szereplésével sokat segített. A debreceni női olimpiai selejtező szervezése már zajlik, a férfi kvalifikációs torna ráadásul korábban lesz, így nem tétlenkedhetünk, ám ez kellemes teher. Fantasztikus kézilabdatavasz vár ránk, minden eseményre sok szeretettel várjuk majd a szurkolókat!

„Nagyon örülök, hogy Magyarországon játszhatunk a párizsi olimpiáért! – hangsúlyozta Chema Rodriguez, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitány. – Óriási szakmai kihívás lesz a négynapos torna három meccsel, sorrendben Tunézia, Norvégia és Portugália ellen, az Európa-bajnokság vége óta természetesen már a márciusi meccsek állnak a középpontban. Szeretnénk a szurkolóknak újra örömöt okozni, az elmúlt hetekben is éreztük, mennyit jelent számukra egy-egy győzelem. Négy csapat küzd majd Párizsért márciusban a csoportunkban, nehéz az esélyekről beszélni, de küzdeni fogunk az utolsó pillanatig!

A férfi olimpiai selejtezők helyszínei, csoportbeosztása:
1. csoport, Spanyolország, Granollers
Résztvevők: Spanyolország (vb-3.), Szlovénia (vb-10.), Bahrein (ázsiai olimpiai kvalifikációs torna 2.), Brazília (Pán-Amerikai Játékok-2.)

2. csoport, Németország, Hanover
Résztvevők:  Németország (vb-5.), Horvátország (vb-9.), Ausztria (Eb-8.), Algéria (Afrika-bajnokság 2.)

3. csoport, Magyarország, Tatabánya
Résztvevők: Norvégia (vb-6.), Magyarország (vb-8.), Portugália (Eb-7.), Tunézia (Afrika-bajnokság 3.)

A magyar válogatott csoportjának mérkőzés-beosztása:
Március 14., csütörtök:
Norvégia-Portugália
Magyarország-Tunézia
Március 15., péntek vagy március 16., szombat:
Portugália-Tunézia
Norvégia-Magyarország
Március 17., vasárnap:
Tunézia-Norvégia
Magyarország-Portugália

A végleges mérkőzésnapokat és menetrendet később hozza nyilvánosságra a Nemzetközi Kézilabda Szövetség.  

Az olimpia biztos résztvevői:
Franciaország (rendező, Európa-bajnok), Dánia (világbajnok), Japán (ázsiai olimpiai selejtező győztese), Egyiptom (Afrika-bajnok), Argentína (Pán-Amerikai Játékok győztese), Svédország (Eb-3., az Európa-bajnok jogán)

(Forrás és nyitókép: Magyar Kézilabda Szövetség)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top