Keresés
Close this search box.
Fotó: adidas

Bemutatkozik a magyar labdarúgó válogatott új, EB-re készült idegenbeli meze

Fotó: adidas

Március 25-én, csütörtökön a Magyarország – Lengyelország világbajnoki selejtező mérkőzésen láthatjuk először a játékosokon az adidas és az MLSZ által bemutatott magyar labdarúgó válogatott új, idegenbeli fehér mezét. Az új, idegenbeli fehér szerelés a 2019 év végén bemutatott piros mez mellett lesz látható a labdarúgó-európa-bajnokságon, amihez Budapest szervezőként csatlakozott.

image001 1

Az idegenbeli, fehér EB mez bemutatásával egyidőben az adidas tisztelegve a magyar labdarúgás mindenkori legjobbjai előtt, a Nemzeti Sport szerkesztőségével karöltve, a korábbi válogatott labdarúgó Vincze Ottóval és az adidas sportmarketing menedzserével, Hegyi Dániellel közösen összeállította a TOP33 magyar labdarúgó generációkon átívelő listáját. Posztonként 3-3 játékost választottak, akik közül egy közönségszavazást követően jött létre a nemzeti álom 11-es összeállítás.        

Az új fehér mezen is a XX. században sokáig jellemző stílusjegy, a V-nyak látható, amit az adidas amióta a magyar válogatott mezek hivatalos gyártója lett 1974 óta, továbbvitt. A német gyártó vezette be a transzfernyomással felvitt, flokkolt mezszámokat, ezt megelőzően hagyományosan, textilből kivágott számot varrtak a mezekre.

A nyak hátoldalán a már megszokott ’’Magyarország” felirat olvasható. A fenntarthatóság jegyében a mez anyaga 100%-ban újrahasznosított poliészter, míg gyártási technológiája a kor elvárásaihoz igazodva az ún. Aeroready technológiának köszönhetően biztosítja a hő- és légáteresztést.

A piros mez tervezésnél a fő koncepció a művészet és a labdarúgás ötvözése volt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a mezek egyes grafikai elemeihez a rajongók és a játékosok közös szenvedélyeiből és érzelmeiből merítettek inspirációt a tervezők.

„Egyedülálló kihívás volt egy olyan mezsorozat kidolgozása, amely sikeresen közvetíti a futball nyers érzelmeit és azok egyesítő erejét. A kreatív folyamat kezdetén kézi rajzokra összpontosítva dolgoztunk, ami lehetővé tette számunkra, emberi és érzelmi szempontból kifejezőbb legyen, amit létrehozunk. Elégedettek vagyunk a végeredménnyel, mert úgy gondoljuk, hogy a művészet és a futball világának egyesítése sikeres volt” – mondta el Juergen Rank, az adidas vezető tervezője. 

A magyar válogatott piros meze most először nem egy sablon alapján készült, hanem minden egyes eleme egyedileg tervezett, más adidas mezekre nem adaptálható, így került egy kategóriába többek közt a belga, spanyol és a német csapatéval. Színeiben a nemzeti lobogó köszön vissza, míg mintázatát, annak áramló hatásait a Duna ihlette. A Budapestre utalás annak köszönhető, hogy a város szervezőként vesz részt a 2021-re halasztott 2020-as Európa-bajnokságon.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top