Keresés
Close this search box.

Salomoni veszi át Nedeljkovic helyét

blank

A Linamar-Békéscsabai RSE női röplabdacsapatának vezetőedzői posztján Sasa Nedeljkovic helyét az olasz Alberto Salomoni veszi át.

A klub keddi tájékoztatásában emlékeztet arra, hogy a szerb tréner két sikeres esztendő után távozik.

„Sasa Nedeljkovic az elmúlt két szezonban két bajnokságot és két Magyar Kupát, valamint MEVZA Kupa trófeát nyert a csapattal, ezzel vitathatatlanul beírta magát a BRSE történelmébe” – idézte a közlemény Baran Ádám klubelnököt.

Az új edző – aki egyben a magyar női válogatottat is irányítja és az idény során az MTK vezetőedzője volt – nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, a német női válogatottal járt olimpián és világbajnokságon is, illetve tevékenykedett az olasz és a német bajnokságban. A vele kötött megállapodás 1+1 évre szól.

A BRSE elvárásként fogalmazta meg az eredményesség és a nemzetközi élmezőnyhöz való felzárkózás mellett a fiatal és sikerre éhes játékosok beépítését – olvasható a tájékoztatóban, amely kitér arra is, hogy Alberto Salomoni a leendő Békéscsabai Röplabda Akadémia szakmai munkájában is segít majd.

Ami a játékoskeretet illeti, Bodnár Dorottya meghosszabbította szerződését, így a válogatott kerettag center a következő szezonban is a bajnoki címvédőt erősíti. Távozik viszont két idény után Tatjana Matic, aki a remekül sikerült első év után, idén már – főleg nemzetközi porondon – kevesebbet játszott, amiben vállsérülésének is szerepe volt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top