Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Washington Redskins)

Újabb döntetlen, Bradyvel szárnyal a New England

Fotó: Facebook (Washington Redskins)

Nagy meglepetésre újabb döntetlen született az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL).

Az NFL honlapjának beszámolója alapján ezúttal a vasárnap a Londonban rendezett Cincinnati BengalsWashington Redskins összecsapáson nem tudtak egymással dűlőre jutni a felek. Ez volt az első olyan mérkőzés a brit fővárosban, amely hosszabbításban dőlt el.

Az NFL-ben rendkívül ritka a döntetlen, hiszen a hosszabbításban az első támadássorozatot leszámítva már egy mezőnygól is elég a sikerhez. Most mégis egy héten belül ez a második, legutóbb az Arizona CardinalsSeattle Seahawks találkozó végződött 6-6-ra. A ligában ezt megelőzően legutóbb 1997-ben fordult elő, hogy egy szezonon belül két döntetlen is születik.

Továbbra is fantasztikus formában van Tom Brady és a New England Patriots: a 39 éves irányító ezúttal 315 passzolt yarddal, közte négy touchdown-átadásssal zárt a Buffalo Bills otthonában aratott 41-25-ös győzelem alkalmával. A New England szezonbeli egyetlen vereségét éppen a Billstől szenvedte el, ám akkor még Brady négymérkőzéses eltiltása miatt nem játszott. Érdekesség, hogy a Patriots irányítói ebben az idényben még nem adták el a labdát, az NFL történetében mindössze kétszer fordult elő, hogy egy csapat ezt ne tegye meg az első nyolc mérkőzésén, 1960-ban a Cleveland Browns, 2008-ban pedig a Washington Redskins irányítói remekeltek. Rob Gronkowski, a Patriots játékosa karrierje 69. touchdwonját szerezte a csapat színeiben, ezzel klubrekorder lett.

Az Oakland Raiders nem mindennapi mérkőzésen 30-24-re nyert a Tampa Bay Buccaneers otthonában. A kaliforniaiak irányítója, Derek Carr 513 passzolt yarddal zárta a találkozót, amely klubrekord, az NFL történetében pedig a kilencedik legjobb. A Raiders egy NFL-rekordot is felállított, hiszen a bírók 23 alkalommal büntették valamilyen szabálytalanság miatt az együttest. Érdekesség, hogy Carr 41 yardra volt Norm Van Brocklin NFL-csúcsától a passzolt yardok tekintetében úgy, hogy 71 yardtól fosztották meg valamilyen szabálytalanság miatt.

 

NFL, 8. játékhét:

Cincinnati Bengals-Washington Redskins 27-27 – hosszabbítás után
Carolina Panthers-Arizona Cardinals 30-20
Buffalo Bills-New England Patriots 25-41
Cleveland Browns-New York Jets 28-31
Houston Texans-Detroit Lions 20-13
Indianapolis Colts-Kansas City Chiefs 14-30
New Orleans Saints-Seattle Seahawks 25-20
Tampa Bay Buccaneers-Oakland Raiders 24-30 – hosszabbítás után
Denver Broncos-San Diego Chargers 27-19
Atlanta Falcons-Green Bay Packers 33-32
Dallas Cowboys-Philadelphia Eagles 29-23 – hosszbbítás után

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top