Keresés
Close this search box.

A felnőtt férfi és a Masters vízilabda krémje kétnapos tornán száll vízbe a Margitszigeten

blank

2020. Augusztus 12-én és 13-án a Margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda ad otthont a BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa 2020 döntőinek. A nézők, mindamellett, hogy a hazai mezőny legerősebb felnőtt korosztályú csapatainak összecsapásait izgulhatják végig, a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű Masters Strandvízilabda Kupa mérkőzéseinek keretében minden bizonnyal utolsó alkalommal láthatják a Millennium Masters játékosait, a hazai vízilabda legendás, több olimpiai aranyat szerző keretét egy csapatként.

Augusztus 12-13-án lesznek a BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa legfontosabb meccsei, az elődöntők és a döntő a Margitsziget Hajós Alfréd Uszodában. A férfi kupában még több forduló vár a játékosokra mire kiderül ki lesz a legjobb négy, aki a finálé részvevője lesz. A Margitszigeten zajló neves rendezvényen a legjobb felnőtt játékosok mellett vízbe szállnak majd az egykori olimpiai bajnokok is. A Waterpolo Masters Summer Cup résztvevői a Millennium Masters olimpiai bajnok legendákból álló sztárgárda, a koreai világbajnokságon aranyérmes Oázis Sport Club, az OSC Masters játékosokból álló, valamint az FTC Masters, 1998-as KEK győztes csapat. A Millennium Masters összeállítása: Szécsi Zoltán, dr. Molnár Tamás, Märcz Tamás, Steinmetz Barnabás, Steinmetz Ádám, Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Fodor Rajmund, Kiss Gergely, Biros Péter.

A Millennium Masters csapat egyik kiválósága, Kiss Gergely, aki tavaly búcsúzott aktív pályafutásától, így fogalmazott: „A vízilabda újraindulása örömteli 4 hónap után, ezért szeretnénk a közönségnek minél több élményt adni! Ugyan az idő rövidsége miatt nem lesz sok közös edzésünk, így a felkészülés gerincét az önálló edzések adják, illetve sokan a klubjuknál készülnek az utolsó közös megmérettetésre.”

Az 1998-ban, az Olympiakos ellen KEK (Kupagyőztesek Európa Kupája) győztes FTC-t két éven át irányító Godova Gábor büszkén emlékszik vissza. „Mint az évszámból is kiderül még nem volt senki olimpiai bajnok, de hihetetlen motivált csapatot sikerült összerakni, akik mindent megtettek azért, hogy sikeresek legyenek. A csapat fiatal kora ellenére több szép sikert ért el, és több későbbi eredményes válogatott játékos került ki közülük. Érdekes lesz megint együtt lenni velük.”

Az OSC Masters így nyilatkozott a tornán való részvételükről. „Egyrészt megtiszteltetés, hogy a Millenniummal játszhatunk, legalább egy tornán, hiszen az eredmények függvényében dől el, hogy valójában játszunk e velük. A Millennium Masters idősebb részét jobban ismerjük, csapattársaink, ellenfeleink voltak legalább utánpótlás szintjén. Másrészt felkészülésünket szolgálja, hiszen csapatunk a Gyarmati Dezső Bajnokságban is játszik, így minden mérkőzés, fejlődés is egyben.”

Az Oázis SC rendszeresen, évről-évre részt vesz Masters kategóriájú Európa- és világversenyeken, ugyanakkor egy hazai megmérettetés egy olyan tornán, ahol a Millennium Masters-szel is megmérkőznek, hasonlóan fontos a számukra, hiszen ilyenkor egykori csapattársak, ellenfelek és barátok is találkoznak, ami többet jelent mindenkinek, mint egy ‘sima’ vízilabda mérkőzés. Emellett természetesen nyerni szeretnének, ezért teljes erőbedobással szállnak majd vízbe.

Bár a felkészülés nehézségeiről minden csapat beszámol, a szorgalom és az edzésekhez, sporthoz köthető alázat, valamint a tehetség a biztosítéka, hogy kihagyhatatlan élmény vár mindenkit idén augusztusban. A Masters mérkőzéseket a strandvízilabda szabályai szerint 20 méter hosszú pályán 4+1 játékos játssza.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top