Fotó: Facebook (Babos Tímea)

Babos: “Fontos állomás ez a karrieremben”

Fotó: Facebook (Babos Tímea)

Fucsovics Márton után Babos Tímea is sporttörténelmet írt az Australian Openen, miután a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét. A magyar-francia duó 6:4, 6:3-ra múlta felül a Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina  orosz párost.

A juniorként három GS-trófeát gyűjtött Babosnak ez az első felnőtt Grand Slamgyőzelme, ő az első magyar győztes a melbourne-i torna történetében, és az ötödik magyar, aki felnőtt Grand Slam-címet szerzett. Előzőleg egyesben Asbóth József (Roland Garros, 1947) és Körmöczy Zsuzsa (Roland Garros, 1958), párosban pedig Taróczy Balázs (Roland Garros 1981, Wimbledon 1985) és Temesvári Andrea (Roland Garros, 1986) diadalmaskodott – írja az MTI.

A magyar játékos a babostimea.hu-n nyilatkozott, ahol így foglalta össze a találkozót: “Elképesztő érzés, boldog vagyok, hogy végre Grand Slam-bajnok lettem. Ezt a döntőt mi nyertük meg, nem adták oda nekünk. Mámor, öröm, ami bennem van, néhány könnycsepp is kicsordult. Most talán a világ egyik legjobb páros játékosának mondhatom magam” – fogalmazott Babos.

“Fontos állomás ez a karrieremben, emlékszem, nem egyszer pityeregtem Grand Slam-torna után, hogy nem sikerült, most pedig az örömtől sírok” – nyilatkozta a világbajnok magyar játékos.

Ráadásul itt még nem ért véget Babos szereplése Ausztráliában, hiszen vegyes párosban is döntőbe jutott.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top