Keresés
Close this search box.

Két távon is kvótát szerzett Nagy Konrád

blank

A februári, phjongcshangi téli olimpián a gyorskorcsolyázó Nagy Konrád két távon, 1000 és 1500 méteren is bizonyíthat.

A nemzetközi szövetség (ISU) csütörtökön, a honlapján hirdette ki a kvótások névsorát a világkupa-sorozat első négy, olimpiai kvalifikációs állomását követően.

Ezekben a számokban 36-an vehetnek részt a dél-koreai játékokon: a vk-sorozat két-két novemberi és decemberi versenye alapján a legjobb húsz jutott kvótához, míg a maradék 16 helyet a négy viadalon legjobb időeredményeket elért versenyzők kapták meg. A Kanadában készülő debreceni sportoló 1000 méteren 32., míg 1500 méteren 33. helyen jutott indulási joghoz.

A 25 éves Nagy Konrád mindkét távon Calgaryban, a harmadik állomáson érte el legjobb idejét: 1000 méteren 1:08.78 perccel, 1500 méteren 1:45.42 perccel váltotta meg repülőjegyét a Koreai Köztársaságba. Előbbi esetben mindössze 25 századon múlt, hogy kvótához jutott, míg utóbbiban egy század híján egy másodperccel volt jobb az ötkarikás játékokról éppen lemaradó riválisánál.

A pályafutását rövidpályás gyorskorcsolyázóként kezdő Nagy Konrád az előző téli olimpián, Szocsiban 1500 méteren 26. lett. A mostani kvótahirdetéssel véglegessé vált, hogy 12 magyar korcsolyázó lesz Phjongcshangban: Nagy mellett tíz rövidpályás gyorskorcsolyázó és egy női műkorcsolyázó képviseli majd az országot.

A Magyar Olimpiai Bizottság számításai szerint emellett szinte biztosnak tekinthető egy-egy férfi sífutó és alpesi síző, illetve két női alpesi síző indulása.

A phjongcshangi téli olimpiát február 9. és 25. között rendezik.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top