Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Dunaferr SE Tornász Lányok és Fiúk)

Kovács duplázott

Fotó: Facebook (Dunaferr SE Tornász Lányok és Fiúk)

A felemáskorláton aratott szombati győzelme után vasárnap gerendán is a legjobbnak bizonyult Kovács Zsófia a tornászok országos szerbajnokságán a budapesti Központi Tornacsarnokban.

Az olimpikon versenyző volt az egyetlen a viadalon, aki duplázni tudott, a két nap alatt három szeren indult, és mindegyikben felállhatott a dobogóra: felemáskorláton és gerendán első, ugrásban második lett. A nők másik vasárnapi számában, talajon Böczögő Dorina győzött.

„Nagyon örülök, hogy gerendán is megvédtem a bajnoki címemet, ráadásul elég jól ment a gyakorlat – mondta Kovács Zsófia. – A talajt most kihagytam, egy kicsit pihentem, hiszen múlt héten a dohai világkupán voltam, jövő hétvégén pedig már a Matolay-emlékversenyen indulok.”

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a férfiaknál három különböző győztest avattak a zárnapon: Kardos Botond korláton, Bilics Bence ugrásban, Vecsernyés Dávid pedig nyújtón lett országos bajnok. Babos Ádám a két nap alatt három szeren is érmet szerzett: a szombati talaj aranyérme mellé vasárnap begyűjtött két bronzérmet is nyújtón és korláton.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top