Rióban próbálnak szerencsét a magyar műugrók

Az olimpiai városban próbál a riói ötkarikás játékokra kvótát szerezni három magyar műugró a péntektől szerdáig tartó világkupaversenyen.

A hatnapos viadalon Gondos Flóra, Kormos Villő és Reisinger Zsófia szerezhet kvalifikációt egyéniben, illetve párosban, de a sikerhez rendkívül jó teljesítményre lesz szükség valamennyiük részéről. A vizes sportokat tömörítő világszövetség, a FINA honlapjának nevezési listája szerint Reisinger és Kormos egyéni toronyugrásban, együttesen pedig szinkrontoronyugrásban indul, míg Gondos a 3 méteres műugrásban, továbbá – Kormossal párban – szinkronműugrásban próbál szerencsét.

A szólóversenyben az a cél, hogy a selejtezőből bekerüljenek az elődöntőbe, vagyis a legjobb 18 közé, ami jó eséllyel repülőjegyet érne a riói olimpiára.

Ami a duókat illeti, az első kvalifikációs viadalon, a 2015-ös kazanyi világbajnokságon szinkronugrásban az első három-három páros, plusz Brazíliának mint házigazdának egy-egy duója jutott kvótához. A mostani világkupán további négy-négy kettős szerezhet kvalifikációt.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top