Fotó: Facebook (Babos Tímea)

Selejtezőből érkezik majd Babos első ellenfele

Fotó: Facebook (Babos Tímea)

A US Open főtábláján Babos Tímea kiemeltként egy selejtezőből érkező ellenféllel szemben kezdi majd meg szereplését az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A szezon utolsó Grand Slamversenyén Babos először lesz kiemelt. Két napja még úgy volt, hogy a 32. helyen rangsorolják, mivel a korábbi világelső fehérorosz Viktorija Azarenka gyermeket vár, és így nem lép pályára New Yorkban, de végül – amint arról a honlapja beszámol – a 31. helyen emelték ki, miután az amerikai Sloane Stephens az utolsó pillanatban visszalépett.

A világranglistán karriercsúcsot jelentő 33. helyen álló Babos egy éve egyesben a nyitókörben, párosban pedig a nyolcaddöntőben búcsúzott.

A 23 éves teniszező idén három számban szerepel. Női párosban a kazah Jaroszlava Svedova lesz a társa, míg vegyespárosban Eric Butoraccal lép pályára. A 35 éves amerikai a US Opennel fejezi be pályafutását, ez alkalomból kérte fel Babost – olvasható a magyar játékos honlapján – az újabb közös indulásra. A duó 2014-ben elődöntős volt a Roland Garroson.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top