Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Szatmári András bronzérmes

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Szatmári András bronzérmet nyert a férfi kardozók Gerevich-Kovács-Kárpáti világkupaversenyén, Győrben.

A délutáni nyolcas döntőbe bejutott a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron is, de ő a negyeddöntőben kikapott, így ötödik lett.

Szatmári a francia Maxence Lambert-t magabiztosan, 15-6-ra verte a főtábla első fordulójában, majd szoros asszóban, 15-14-re a világranglista éllovasánál, a dél-koreai Kim Jung Hvannál is jobbnak bizonyult. A következő körben Decsi Tamást győzte le 15-10-re, és a hosszabb szünetet követően az olimpiai és világbajnok olasz Aldo Montanón is túljutott 15-9-es eredménnyel. Az első vereségét az elődöntőben szenvedte el, a későbbi aranyérmes dél-koreai Oh Szang Uk 15-11-gyel állította meg őt, de a harmadik hellyel így is eddigi legjobb világkupa-eredményét érte el.

„Elégedett vagyok, de kicsit azért bosszankodom is, mert az elődöntőben is éreztem az esélyt” – értékelt Szatmári. Hozzátette: fejben továbbra is erősödnie kell, bár szombaton ez a problémája csak a végén mutatkozott meg. A ranglistavezető Kim Jung Hvan elleni győzelmét fontos sikernek nevezte, már csak azért is, mert előzőleg – emlékei szerint – nem verte őt meg normál mérkőzésen, legfeljebb csak csapatversenyen. A másik dél-koreai, Oh Szang Uk ellen az elődöntőben szerinte az volt a gond, hogy bár tudta, a pást végéig le kell szorítania ellenfelét, többször közbevágott, mert úgy érezte, elég közel van hozzá, az ázsiai azonban jól tartotta a távolságot és elhajolt a támadás elől.

Szilágyi a spanyol Inaki Bravón (15-8), a dél-koreai Ju Jung Hón (15-9) és az olasz Enrico Berrén (15-8) keresztül jutott el a negyeddöntőig, ahol a francia Bolade Apithyval szemben alulmaradt (15-8).

Az ötkarikás címét Rióban megvédő magyar klasszis a világkupa sajtótájékoztatóján másfél hete azt mondta, hogy nincs olimpiai formában, de ebből az állapotból is megpróbálja kihozni a maximumot. A győri vk-n edzője, Decsi András hasonlóan nyilatkozott, jelezve, hogy csak novemberben kezdték az igazi felkészülést, de nem kell kapkodniuk, mert nincs rajtuk nyomás.

Az Audi Arénában rendezett péntek-szombati egyéni viadalon 23 magyar induló közül öten kerültek fel a 64-es főtáblára a 184 fős mezőnyben.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

blank
Labdarúgás
Bányász Árpád

BLAMA!

A magyar labdarúgó-válogatott történelmi vereséget szenvedett Andorrában, ahol pénteken 1-0-ra

Tovább olvasom »
Scroll to Top