Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Mohai Balázs

A legeredményesebb évet tudhatja maga mögött a Magyar Snowboard Szövetség

MTI Fotó: Mohai Balázs

Bordács Miklós, a Magyar Snowboard Szövetség (MSBSZ) ügyvezető igazgatója szerint az egyesület történetének legjobb és legsikeresebb évét tudhatja maga mögött, amihez persze a világkupa-győztes Gyarmati Panka is jelentősen hozzájárult.

Az MSBSZ szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy Szász Csongor és Fehér Zsófia személyében két hódeszkás szerepelt a lillehammeri ifjúsági téli olimpián, emellett a nemzetközi szövetség (FIS) versenyein, valamint Európa Kupa-futamokon többen is – Csillag Dávid, Szerb Mátyás, Kis Benedek – értek el dobogós eredményeket.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta, két éve indítottak utánpótlásprogramot a szövetségben annak érdekében, hogy a nagy tömegbázisú, elsősorban szabadidősportként űzött sportág versenysportolói létszámát növeljék.

„Természetesen az idény csúcspontja Gyarmati Panka egyesült államokbeli vk-győzelme volt januárban” – tette hozzá Bordács Miklós.

A 23 éves Gyarmati Panka azt mondta, az előző szezon végén elszenvedett kartörése miatt a korábbiaktól eltérően készült az idényre, amelyet úgy versenyzett végig, hogy a felkarjában még mindig bent van nyolc csavar és egy platinalemez.

„Fél évet kellett kihagynom, a karomra vissza kellett építeni az izmot, ráadásul a korábbi osztrák edzőmmel hat év után megszüntettük a közös munkát” – emlékezett vissza a hódeszkás, s hozzátette, a szezon elején egyedül edzett az Egyesült Államokban, amikor találkozott új edzőjével.

Gyarmati a januári vk-sikerről azt mondta, dobogós eredményben reménykedett, de arra, hogy győz, egyáltalán nem számított. Hangsúlyozta, hogy amerikai edzője sokat segített neki a szezonban, s kiemelte, a meghívásos US Open-viadalt, amelyen a vk-győzelme után vehetett részt.

„Már azt is nagy sikernek éltem meg, hogy ott lehettem egy ilyen versenyen. Megtapasztalhattam, hogy milyen tökéletes körítés fogadja az elitet” – mondta.

A hódeszkás kitért rá, hogy járt a 2018-as pjongcsangi téli olimpia helyszínén, ahol kipróbálta a pályát, de az ugratókat nem, mert kisebb sérüléssel bajlódott. Gyarmati néhány napot Magyarországon tölt, de aztán utazik tovább Ausztriába, majd az egyesült államokbeli Coloradóba.

Bécsy Balázs, Gyarmati Panka menedzsere kiemelte, hogy két évvel a téli olimpia előtt megnyugtató, hogy a versenyzőnek megvan az új edzője.

„A pjongcsangi játékokra az eddigi 24 helyett már 30 versenyző szerez kvótát, s mivel Panka jelenleg a top 10-15-ben van, reális cél az olimpiai részvétel” – mondta Bécsy, aki hozzátette, abban bíznak, hogy az idei szezon jó alap volt a még sikeresebb folytatáshoz.

Gyarmati Panka január 22-én az egyesült-államokbeli Mammothban rendezett sloopstyle (trükkös akadályverseny) számában győzött, ezzel a havas sportok első magyar vk-győztese lett.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top