Keresés
Close this search box.

Érmeket szeretek karatésaink az Európai Egyetemi Játékokon

blank

Július 12. és 25. között zajlik Horvátországban a 3. Európai Egyetemek Játékok, amelyen a megrendezésre kerülő sportágak egyike a karate, amelyben a magyar versenyzők két ezüst– és egy bronzérmet szereztek.

A teljes magyar küldöttség első dobogós helyezése a karatés Nagy Botond nevéhez fűződött. A legutóbbi felnőtt Európa-bajnokság ötödik helyezettjét a férfi formagyakorlat (kata) versenyszám egyenes ági mérkőzései során két fordulót követően szlovák ellenfele győzte le 3-2-re. A vigaszágon azonban Nagy Botond sikerrel járt: török és portugál riválisánál is meggyőzőbb teljesítményével megszerezte a bronzérmet.

A férfi csapatok küzdelmében (kumite) még fényesebb magyar érem született: a Virág András, György Dániel, Höning Ádám, Höning Dávid, Höning Alexander, Szegedi Döme és Kapdebo Lóránd összeállítású együttes – Ruzsinszki György edző vezetésével – a dobogó második fokára állhatott fel. A csapat egy német és egy bosnyák gárda legyőzésével jutott a döntőbe, ahol csak a házigazda horvátok tudtak náluk jobbnak bizonyulni.

Az egyéni küzdelmek során Kapdebo Loránd a 60 kg-os férfiak küzdelmében a második helyen végzett. A korábbi korosztályos Eb-ezüstérmes magyar versenyzőt a szlovák Dobrotka elleni döntőben egy túl erősre sikerült fejütés miatt leléptették.

Közel állt az éremhez a 84 kilós Höning Alexander is, aki montenegrói, portugál, majd angol ellenfelét verve a legjobb négy közé került. Az Európa-bajnok török Aktas-szal szemben nem sikerült a döntőbe jutás, majd a bronzmérkőzésen 1-0-ra alulmaradt a fehérorosz Isakau ellenében, így végül az ötödik helyen zárt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top