Keresés
Close this search box.

Újabb magyar kvóta

A szeptemberi paralimpiára újabb kvótát szerzett Magyarország, ugyanis a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint a dzsúdós Burányi Flóra szabadkártyával lehet ott Rio de Janeiróban.

A 26 éves vak sportoló az 57 kilogrammosok súlycsoportjában 2013-ban bronzérmes volt az Európa-bajnokságon, emellett ifjúsági világbajnok. Burányi Flórának a tavaly februári, egri világkupaversenyen sérülés miatt nem sikerült kiharcolnia a paralimpiai indulási jogot, de – az MPB sportdiplomáciai erőfeszítéseinek köszönhetően – most mégis szabadkártyát kapott.

Burányi Flóra születésétől fogva nagyon gyengén látott, majd felnőttként teljesen elveszítette a látását. A látássérült dzsúdósok két kézzel fogják meg ellenfelüket, majd ezt követően a bírói jelzésre kezdődik meg a küzdelem. A vakok és látássérültek mindössze érzékelik ellenfelük mozgását és ennek megfelelően taktikáznak.

Cselgáncsban ez a második magyar paralimpiai kvóta, korábban a 70 kilós súlycsoportban Szabó Nikolett harcolta ki a részvételi jogot.

Az MPB közlése szerint Magyarországnak jelenleg 20 kvótája van a szeptember 7. és 18. között tartandó Rio de Janeiró-i paralimpiára: kajak-kenuban és kerékpársportban egy-egy, sportlövészetben és cselgáncsban kettő-kettő, asztaliteniszben hat, úszásban pedig nyolc.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top