Fotó: Facebook

Knoch bekerült az ISU sportolói bizottságába

Fotó: Facebook

Knoch Viktort pénteken beválasztották a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) sportolói bizottságába.

Az ISU tavalyi kongresszusán döntöttek a testület létrehozásáról, amelyben mind a négy szakág egy-egy képviselője helyet kap, a rövidpályás gyorskorcsolyázók pedig a jelenleg zajló rotterdami világbajnokságon a 27 éves magyart választották meg.

A gyorskorcsolyázókat a lengyel Luiza Zlotkowska, a szinkronkorcsolyázókat a svéd Nathalie Lindqvist képviseli majd, a műkorcsolyázók pedig március végén a vb-n választják meg saját küldöttjüket.

 

Konkrét elképzelései vannak

“Nem beszéltem még olyan rövidpályás gyorskorcsolyázóval, aki szeretne olyan pályán versenyezni, amelyen palánk van a szivacsok mögött. Azt akarom elérni, hogy soha többé ne lehessen olyan viadalt rendezni, amelyen palánk övezi a pályát” – jelölte meg első számú célját Knoch, aki hozzátette, az utolsó, minszki világkupa-viadalon kettős csigolyatörést szenvedett az egyik versenyző, mert egy társával egyszerre csapódtak a szivacsba, amely mögött palánk volt.

A 27 éves magyar korcsolyázó azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy pontosan mi lesz a feladata és mennyi időre szól a mandátuma, de szerinte az ISU-nak már régen létre kellett volna hoznia ezt a testületet, mert mégiscsak a sportolók viszik vásárra a bőrüket, illetve őket érinti az összes szabályváltoztatás, amelyeket eddig a fejük felett hoztak meg.

“Egy kanadai lány volt a riválisom és tőle tudtam meg, hogy nyertem, amikor gratulált nekem” – árulta el az MTI-nek a váltóval világ– és Európa-bajnoki ezüstérmes Knoch Viktor.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top