Keresés
Close this search box.

Már az Universiade helyszínére tart a gyorsasági görkorcsolya csapat

blank

Az augusztus 19. és 30. között megrendezésre kerülő 29. nyári Universiadén gyorsasági görkorcsolyában és ritmikus gimnasztikában is indulnak magyar sportolók. Érdekesség, hogy az utóbbi 40 év legnagyobb magyar csapata, 141 sportoló készül a megmérettetésre.

„Sajnos mi még nem vagyunk olimpiai sportág, de örülünk, hogy bekerültünk az Universiade programjába. Ez egy nagyon összetett sportág, kell hozzá koordináció, gyorsaság, mozgékonyság és bátorság, hiszen néha esések is előfordulnak. Vannak rövid távok, hosszú távok, iramjátékok, verekedések.” – monda Török Réka a görkorcsolya csapat tagja, aki a Szegedi Tudományegyetem hallgatója.

„4-5 évesen kezdtük ezt a sportot, minket már beszippantott, el sem tudjuk képzelni az életünket nélküle.” – tette hozzá Sántha Blanka (Budapesti Corvinus Egyetem), a görkorcsolya csapat másik tagja.

„A mezőny első harmadában, az első 10-ben szeretnénk végezni. Reméljük tudásunk legjavát nyújtjuk majd Taipei-en” – fejezte be Kopilovic Eleonóra (Szegedi Tudományegyetem).

A görkorcsolyázók mellett az RG-s lányok is jó szereplésben reménykednek.

Ludányi Laura Dóra (Budapesti Metropolitan Egyetemen tanul) az együttes kéziszer csapat tagja mesélt az utazás előtt: „Az Universiadéra alakultunk, nagyon jól halad a felkészülésünk, ha sikerül kevés hibával lehoznunk a gyakorlatokat, akkor akár éremre is esélyesek is lehetünk. Az RG egy olyan sportág, ahol bárki hibázhat, reméljük nem mi fogunk.” – mondta Laura.

Az Universiadén 14 sportágban (asztalitenisz, atlétika, golf, gyorsasági görkorcsolya, íjászat, judo, kosárlabda női és férfi csapat, ritmikus gimnasztika, taekwondo, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda női és férfi csapat), 47 felsőoktatási intézmény 141 versenyzője indul. A 141 hallgató közül 124 jár hazai egyetemre, a többiek 6 ország intézményeit látogatják, a legtöbben 12-en az Egyesült Államokban tanulnak. A magyar intézmények közül a legtöbben a Testnevelési Egyetem hallgatói (21 fő), az ELTE 18 fővel követi.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top