Keresés
Close this search box.

Nyilatkozatháború az MTSZ és az Ironman 70.3 szervezői között

blank

A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) alaptalannak nevezte az Ironman 70.3 szervezőjének azon kijelentéseit, miszerint a Lágymányosi-öböl vízminősége kapcsán az MTSZ pánikot keltett.

Az MTSZ pénteki közleménye úgy fogalmaz: a szövetség mindenben az ÁNTSZ közlése és hiteles dokumentációja alapján járt el. Egyben emlékeztet, hogy a tisztifőorvos tájékoztatását a főváros kormányhivatala által kibocsátott természetes fürdővizsgálati jegyzőkönyv megerősítette, amely szerint a Lágymányosi-öböl vize fürdőzésre alkalmatlan volt.

Az MTSZ hangsúlyozza, erről az Ironman 70.3 hétvégéjén a verseny szervezőjét tájékoztatta, de az – a tisztifőorvos nyilatkozata szerint – ezt nem ellenőrizte.

Az Ironman 70.3 ügyvezető igazgatója, Csomor Tamás az ÁNTSZ-től átvett dokumentumokra hivatkozva pénteken közölte, hogy a Lágymányosi-öböl vize hetekkel és közvetlenül a verseny előtt, valamint azután is kiváló minősítést kapott. Egyben leszögezte, hogy jogi eljárást kezdeményeznek a Magyar Triatlon Szövetséggel és annak vezetőségével szemben.

Mint írták: a dokumentumok azt is alátámasztják, hogy egyetlen versenyző, így az olimpikon triatlonista sem szerezhetett az öbölben hasmenéssel és hányással járó megbetegedést. Az MTSZ szerint így járt Tóth Tamás riói olimpikon is.

Az MTSZ keddi tájékoztatása szerint figyelmeztették az Ironman 70.3 rendezőit, hogy fertőzött a víz, ennek ellenére múlt vasárnap nem törölték az úszást a vasárnapi rendezvényből.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top