Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar Kajak-Kenu Szövetség)

Bodonyi Dóra és Balla Virág aranyérmes Montemorban

Fotó: Facebook (Magyar Kajak-Kenu Szövetség)

A kajakos Bodonyi Dóra 1000 méteren, a kenus Balla Virág pedig 500-on nyert aranyérmet a portugáliai Montemor-o-Velhóban, az idei kajak-kenu világkupa-sorozat első állomásán. A szombati döntős programban még három ezüst– és egy bronzérmet is gyűjtöttek a magyarok.

A hazai szövetség beszámolója szerint Bodonyi óriási fölénnyel nyerte meg a női K-1 1000 méter fináléját.

„A tegnapi ötszáz nem nagyon ment, nehéz volt összeszedni magam. Kicsit dacból is jöttem ma az ezer méterre. Végig vezettem, próbáltam így is a saját pályámat jönni, amit gyakorolni szoktam, hiszen főleg edzeni vagyok itt. Örülök az időnek, jók az alapok, valahogy az 500-ra is ezt kellene átmentenem” – mondta a szolnoki versenyző.

C-1 500 méteren Balla hasonló nagy fölénnyel nyert, mögötte a jövő heti, szegedi világkupaverseny egyik kampányarca, Devecseriné Takács Kincső lett a második.

„Nagyon reménykedtem, hogy csillapodni fog a szél mára, szerencsére jobb körülmények lettek, és meg tudtam azt csinálni, amit edzéseken begyakoroltunk. Izgultam nagyon, de bíztam benne, hogy Kincsővel megcsípjük az első két helyet” – nyilatkozott Balla Virág, aki 2015-ben a duisburgi világkupán már megnyerte ezt a versenyszámot.

Ami a további magyar dobogós helyeket illeti: Tóth Dávid és Kulifai Tamás K-2 1000 méteren, míg a háromszoros ötkarikás bajnok Kammerer Zoltán Bárdfalvi Márkkal alkotott új párosa K-2 500 méteren lett második, mindkét egységet egy-egy ukrán hajó előzte meg. A bronzérmet – nagy hajrával – a négyesben kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina szerezte K-1 500 méteren.

A többi magyar döntős egység közül Pauman Dániel K-1 1000 méteren, a Sarudi Pál, Fekete Ádám páros C-2 1000 méteren lett negyedik, míg Vidákovich Antal és Györgyjakab Máté ötödikként zárt K-2 500 méteren. K-2 1000 méteren Petró Erik és Mayer Keán, C-1 1000 méteren pedig Kiss Balázs lett hetedik, s Varga Buda (K-1 1000 m) révén egy nyolcadik hely is jutott a csapatnak.

A többi döntőt vasárnap rendezik, összesen 22 versenyző képviseli a magyar színeket a portugáliai viadalon.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top