Keresés
Close this search box.
sandor totka

Decemberben virtuális kajak-kenu világkupa, Tótka Sándor is indul

December 17-én rendezi története első virtuális világkupaversenyét a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF), a viadal húzóneve Tótka Sándor, a tavalyi, tokiói olimpia K-1 200 méteres versenyének bajnoka.

A magyar kajakos a közösségi médiában közzétett felhívásában részvételre buzdította társait világszerte, hogy mérjék össze vele erejüket a 2000 méteres versenyben.

A bő két hét múlva sorra kerülő különleges küzdelem során az indulók online lapátolnak majd – ki-ki a garázsában, a konditeremben vagy a nappalijában -, s a technológia segítségével hirdetnek majd köztük győztest.

A virtuális világkupa egy izgalmas új lebonyolítási forma, már alig várom, hogy összemérhessem magam a többiekkel” – idézte az ICF hírlevele Tótka Sándort. „A 2000 méter nem igazán az én távom, így a kihívóimnak jó esélye van ellenem, gondolom mindenki engem akar majd legyőzni.

A versenyt mindkét nem számára ifjúsági, felnőtt és masters kategóriában hirdették meg, s a parasportolóknak is lesz külön futam. Az indulóknak maximum 15 percük lesz arra, hogy teljesítsék a távot.

Az ICF a világ vezető ergométeres gépgyártójával, a KayakPróval karöltve rendezi meg a vk-t, azaz a résztvevőknek egy ilyen eszközt kell használniuk, s videokapcsolaton keresztül élőben kell evezniük.

Jelentkezni – az öteurós nevezési díj befizetésével – jövő szerdáig lehet.

(Forrás: MTI, nyitókép: Red Bull Content Poll / Mark Somay)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top