Keresés
Close this search box.
Fotó: Magyar Röplabda Szövetség

Általános iskolai tantárgy lesz a röplabda

Fotó: Magyar Röplabda Szövetség

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) és a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) a röplabdát érintő általános iskolai kerettanterv létrehozásáról és egy akkreditált pedagógusképzési program kidolgozásáról.

Kovács Ferenc, a sportági szövetség elnöke az aláírás előtt megtartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a hazai női röplabdázás előtt a tavalyi Európa-bajnoki szerepléssel megnyílt új, sikeres korszakot folytatni kell, ehhez azonban az utánpótlás kinevelése szükséges.

A diáksport szövetséggel megkötött hároméves megállapodás értelmében egyrészt ezer pedagógus képzése történik meg, másrészt az általános iskolai oktatásba akkreditálják a röplabdát – közölte a Nyíregyháza polgármesteri tisztségét is betöltő szövetségi elnök. Hozzátette, az a cél, hogy a sportágat a legkisebbekkel is megismertessék, valamint biztosítsák az ehhez szükséges szakmai hátteret az általános iskolákban.

Hangsúlyozta, ezzel a programmal a csapatsportágak közül a futball és a kézilabda után a röplabda is megjelenik az első nyolc iskolai évfolyamban.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke a sajtótájékoztatón kifejtette, a képzések tartalmát a röplabda szövetség határozza meg. A kerettanterv várhatóan jövő augusztusra készülhet el, amit az érintett pedagógusok jó esetben 2017 szeptember elejétől tudnak használni.

A képzés során az első és második osztályban a labdás ügyességfejlesztésre helyezik a hangsúlyt, a harmadik-negyedik évfolyamban az egymás elleni játék megtanulását sajátíthatják el a gyerekek, a felső tagozatban pedig már például négy-négy elleni játékrendszerre felkészítést fogják megkapni. A hetedik és nyolcadik évfolyamban már a valódi nagypályás röplabda jelenik meg a tantervben – mondta Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top