Fotó: Facebook (Vajda Attila)

Kínaiul tanul Vajda Attila

Fotó: Facebook (Vajda Attila)

Vajda Attila tavalyi visszavonulása óta Tajvanon edzősködik. Az olimpiai-, Európa– és világbajnok kenus tanítványaival a hétvégén részt vesz a szegedi gyorsasági világkupán is, és elárulta: leginkább a kulturális különbségek és a nyelv jelent számára nehézséget az ázsiai szigeten.

„A versenyzőim keveset kommunikálnak angolul, ha edzést akarok nekik vezényelni, akkor meg kell tanulnom kínaiul – mondta a Maty-éri pálya partján az M4 Sport Sportreggeli című műsorában a korábbi szegedi kedvenc. – Most körülbelül 100-150 szónál tartok, írni-olvasni még nem tudok, de szépen apránként haladok.”

Elmesélte, hogy Tajvanon egy 3500 méter magas hegyek által körülvett tavon edz a mintegy 40 fős csapat, a tó kicsit kicsi, de a látvány kárpótolja őket. Ezzel szemben a Maty-éri pálya luxuskörülményeket kínál a sportolóinak – tette hozzá.

Egyik tanítványa is nyilatkozott a 34 éves sportemberről, azt mondta: kemény edzéseket tart, de a pályán kívül nagyon kedves és úgy dolgoznak együtt, mint egy nagy család.

A 2008-as pekingi játékokon C-1 1000 méteren aranyérmes Vajda Attila már csak ritkán száll vízre, mint mondja, nem is hiányzik neki a lapátolás.

Most csapatvezetőként érkezett a szegedi vk-ra, ahogy fogalmaz, tudja, hogy tanítványai nem tartoznak a világ élvonalához, az erős mezőnyben várhatóan nem fognak bejutni az A vagy B döntőkbe, de nagy élmény számukra a verseny, tapasztalatokat és kapcsolatokat gyűjtenek, tanulnak. Hozzátette: Tajvanon inkább a sárkányhajózáson van a hangsúly, abban viszont világelsők.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top