Keresés
Close this search box.
Fotó: MTI

Nem tanult a hibáiból: újra eltiltották Dombvári Bencét

Fotó: MTI

Mint ismeretes, egy tavalyi válogatóverseny után a sztanozolol nevű anabolikus szteroid nyomaira bukkantak a kajakos Dombvári Bence doppingmintájában. A tiltott teljesítményfokozót használó sportolót most kétéves eltiltással sújtották.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) keddi tájékoztatása szerint a doppingbizottság – amelybe a szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Doppingellenes Szervezet (HUNADO) delegál egy-egy tagot, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig egy megfigyelővel képviselteti magát benne – most zárta le a versenyző ügyét.

A mintaadás 2016. június 9-én, a második olimpiai válogatóversenyen történt, így a 24 éves Dombvári eltiltása – mindennemű sporttevékenységtől – 2018. június 9-ig marad érvényben. A Honvéd kajakosa egyesben és párosban is megnyerte a hazai ötkarikás válogatót 1000 méteren, de a riói játékokra végül nem utazhatott el.

„A döntést tudomásul vettem, de továbbra is hangsúlyozom, hogy semmilyen tiltott szert nem használtam. Mindent meg fogok tenni azért, hogy jövőre sikeres legyen a visszatérésem” – nyilatkozta Dombvári Bence a kajakkenusport.hu-nak.

Dombvári Bencének nem ez az első eltiltása, 2015 áprilisában egy versenyen kívüli ellenőrzés során kokaint találtak a szervezetében, akkor hónapokig nem versenyezhetett.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top