Négy érmet hoztak haza a magyar női birkózók Kijevből

Négy érmet szerzett a magyar női birkózó-válogatott a kijevi nemzetközi viadalon.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a tíz ország sportolóit felvonultató női versenyben Sleisz Gabriella 60 kilogrammban második lett, míg Sastin Marianna (63 kg), Dénes Mercédesz (53 kg) és Wilson Vanessa (69 kg) egyformán a harmadik helyen végzett. Galambos Ramóna ötödikként zárt, miután a bronzmeccsen Dénessel szemben alulmaradt.

A magyarok kéthetes kijevi edzőtáborozást zártak le a versennyel, melyen a csapat egyik legjobbja, a tavalyi Európa Játékokon győztes Barka Emese nem indult, miután meghúzódott a válla, s Gulyás István szövetségi kapitány nem akart egy súlyosabb sérülést kockáztatni.

„Nem túl nagy létszámú, de igen sűrű mezőny jött össze, amelyben mindenki helytállt. Elégedett vagyok a lányokkal, különösen két hét edzőtáborozás után. Sastin Marianna bronzmérkőzése tetszett a legjobban, ám a többiek is mutattak pozitívumokat” – nyilatkozta a szakvezető, hozzátéve, hogy csütörtöktől Svédországban folytatják a felkészülést a márciusi, rigai Európa-bajnokságra, s az áprilisban kezdődő olimpiai kvalifikációs versenyekre.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top