MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az MBSZ és a MOB is kiáll Lőrincz Viktor mellett

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) egyeztetett a Magyar Olimpia Bizottsággal (MOB) Lőrincz Viktor hétfői bronzmérkőzésével kapcsolatban, s a szervezet vezetői arra a döntésre jutottak, hogy jelzik aggályaikat a nemzetközi szövetségnek (UWW), s feltérképezik az esetleges jogorvoslati lehetőségeket.

„A bronzéremért vívott mérkőzés a versenyzők részéről szabályos, kemény küzdelem volt. Viktor kiválóan, kezdeményező szellemben és okosan birkózott, mindent megtett a bronzérem elnyeréséért. Ugyanakkor a mérkőzésvezetők sajátos döntései miatt vitatható végeredmény született” – olvasható a magyar szövetség keddi közleményében a kötöttfogásúak 85 kilós súlycsoportjának hétfői küzdelmeivel kapcsolatban.

Az UWW hatályos szabályzata szerint óvás nem létezik, a szőnyegen kihirdetett eredmény semmiféle módon nem változtatható meg.

„Ennek ellenére a Magyar Birkózó Szövetség a MOB-bal egyeztetve jelzi aggályait az UWW vezetése felé, és megvizsgálja az esetleges egyéb jogorvoslatok lehetőségét. Az MBSZ teljes mellszélességgel kiáll Lőrincz Viktor mellett, akit a hazai birkózótársadalom az olimpia hőseként, s egyben érmeseként tisztel” – szögezi le az MBSZ.

Lőrincz 3-2-re vezetett a német Denis Kudla ellen, amikor fél perccel a meccs vége előtt a bíró – érthetetlen okból – megintette a magyar versenyzőt 3-3-ra alakítva az állást, s mivel így az ellenfél szerezte az utolsó pontot, ő nyerte a helyosztót, Lőrincz pedig ötödik lett.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top